30.6.09

Inaugurat el primer Centre d'Acollida Turística

El passat 20 de juny el president de la Generalitat, José Montilla, va inaugurar el primer Centre d’Acollida Turística (CAT) de Catalunya i el celler romà de Vallmora. Els nous equipaments culturals “situen el municipi en el mapa del turisme cultural de qualitat del país.


Aquest CAT, ubicat a Vallmora, a tocar del celler romà de Teià, també inclourà una panoràmica de la romanització al Maresme i als municipis d'Alella, el Masnou i Teià, que gestionaran aquest centre amb el Consorci de Turisme de Catalunya. Veure informaciò Tu ets 29/09/08.
La xarxa de centre d'acollida té l'objectiu d'ensenyar els visitants els elements patrimonials, culturals i històrics de Catalunya, a més de descentralitzar i desestacionaliitzar el turisme La construcció de 10 CAT arreu de Catalunya, que prestaran un servei integral d'atenció turística en la doble vessant de proporcionar informació turística convencional i donar a conèixer els principals atractius de Catalunya.

Cella Vinaria
El 2003 s'endegà el projecte de parc arqueològic Cella Vinaria. Les excavacions del 2004 posaren al descobert 3.000 m2 de jaciment, i en queden mil més per excavar, als costats El conjunt està format per diverses edificacions disposades de forma esglaonada al voltant d'un espai central obert. En època romana es trobava dins la regió anomenada Laietània, que anava des de la desembocadura de la Tordera fins al massís de Garraf, i abastava també tot el Vallès i part del Baix Llobregat.