22.10.07

Més desencant

Faig referència al meu escrit publicat en El Punt amb data 5 agost d'aquest any i publicat, també, al Tuets” titulat El desencant. En aquella missiva, acabava amb el següent reflexió:”Com que tota crítica que es preï ha d'oferir alguna solució, els proposo: que facin una anàlisi al més rigorosa possible sense partidismes dels nostres punts febles; amb una perspectiva més àmplia. I deixin d’improvisar”.

Han passat dos mesos i les aturades a rodalies han continuat repetides vegades. Després de l'incident d'aquest dissabte, el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha decidit mantenir tallat "com a mínim una setmana" el trajecte ferroviari entre Bellvitge i Sants. Això suposa deixar sense servei les línies C-2 i C-10 de rodalies de Renfe, així com el tram Plaça d'Espanya-L'Hospitalet dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Per a afrontar aquesta absència de trens, s'establirà un pla alternatiu des d'aquest mateix diumenge que consisteix a mobilitzar de 210 a 220 autobusos que realitzaran aquest trajecte, per on passen diàriament uns 100.000 usuaris. Aquest pla s'intensificarà a partir de dilluns. Un nou incident a les obres de l'AVE talla el servei de trens entre Sants i Gavà

Per altra banda, el Govern aprova limitar la velocitat màxima a l'àrea metropolitana a 80 km/h.Potser s'hauria de millorar els transports públics i després prendre aquesta mesura. Mentre això no es faci no te sentit. La congestió a les entrades de Barcelona. Us imagineu com empitjorarà amb cotxes anant a la meitat de velocitat? El nefast funcionament del transport públic. Potser s'hauria de pensar en fer una bona planificació i construcció de metros i ferrocarrils de qualitat.

La clonsusió és clara: la improvització és total.

Enric Santolaria. Veí de Cabrils