4.11.10

Els peatges de l'autopista C-32, més barats per als maresmencs

03/11/10 02:00 - premià de mar / el Punt. ( Gerard Ariño)

Els vehicles que passin més de 16 cops al mes tindran una rebaixa inicial del 25%



El govern calcula en més de tres milions d'euros anuals l'estalvi per als conductors


La mesura s'aplicarà en uns quinze dies




                                                 ( Foto: El PUNT, Gerard Ariño)


Passar pel peatge troncal de l'autopista C-32, a Vilassar de Dalt, serà una mica més econòmic a partir d'aquest mes de novembre. El govern de la Generalitat va aprovar ahir, dimarts, el sistema de descomptes, que s'aplicarà en tres fases i que afectarà únicament els vehicles lleugers que passin habitualment per la via, els que portin tres o més ocupants i, finalment, els vehicles poc contaminants.


El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal (PSC), va apuntar ahir que la mesura és fruit de l'acord de mobilitat del Maresme, signat el 13 d'abril al Consell Comarcal, i va refusar les crítiques d'electoralisme. “Les accions del govern no es prenen mai per criteris electorals”, va afirmar. Una de les qüestions que ha aixecat suspicàcies és el fet que els descomptes, que encara no són vigents, començaran a aplicar-se durant la primera quinzena d'aquest mes, possiblement un cop ja hagi començat la campanya electoral.

Les rebaixes s'aplicaran en el peatge troncal de Vilassar de Dalt i també en l'accés a l'autopista des de Premià de Dalt. Cal recordar que a la barrera d'Alella ja s'apliquen descomptes des de fa anys. En una primera fase, només se'n podran beneficiar els vehicles que realitzin un mínim de 16 viatges al mes. Per a aquests conductors, els beneficis ascendiran fins al descompte del 25% de la tarifa normal. Més endavant, quan es posi en funcionament la tecnologia necessària, s'aplicaran descomptes de fins al 20% per als cotxes que transportin tres o més persones i també per als que emetin poc CO² –concretament menys de 120 grams per quilòmetre–. Les rebaixes seran acumulatives; de manera que un cotxe poc contaminant amb tres passatgers i que passi més de 16 cops pagarà un 65% menys. Als túnels de Vallvidrera ja funciona un sistema per vídeo que permet comprovar quants ocupants viatgen en cada vehicle. Al Maresme, això, però, no serà una realitat fins al primer semestre del 2011, segons fonts de la Generalitat. Els descomptes seran més generosos quan s'aprovi l'estudi informatiu de la ronda del Baix Maresme, i encara ho seran més quan comencin les obres d'aquesta via. En aquesta etapa, el conseller va explicar que els desplaçaments a l'interior de la comarca seran gratuïts per a tothom. Per poder beneficiar-se de les noves tarifes cal ser usuari del servei de Teletac i els descomptes s'aplicaran a final de cada mes. Els usuaris que ja utilitzin aquests sistema de pagament ràpid no hauran de realitzar cap tràmit. La Generalitat preveu que amb aquesta mesura els veïns del Maresme s'estalviaran una quantitat total de tres a quatre milions anuals.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/325210-els-peatges-de-lautopista-c-32-mes-barats-per-als-maresmencs.html