8.12.06

EL PUNT: "CABRILS ENCARA NO HA FET EL DONATIU PROMÈS PER AJUDAR A ERADICAR LA FAM"


El diari El Punt es va fer ressó de la notícia publicada per Tu ets Cabrils:


"Cabrils encara no ha fet el donatiu promès per ajudar a eradicar la fam"

S’havien d’entregar el 0,7% dels beneficis de la Mostra Gastronòmica del 2005 i el 2006
L'Ajuntament de Cabrils encara no ha fet efectiu el donatiu a què es va comprometre –en un acord de ple ara fa més d’un any– al Fons Català de Cooperació en contra de la fam i de la pobresa al Tercer Món. Aquest compromís implicava que part dels guanys –es va fixar un 0,7% dels beneficis dels anys 2005 i 2006– es dedicarien a aquesta tasca humanitària. Es calcula que el donatiu superaria els 300 euros. L’alcalde de Cabrils, Manel Pérez (CiU), reconeix que el pagament a l’entitat s’ha endarrerit perquè tot just han tancat l’exercici del 2006, que ha obtingut més beneficis que l’any anterior, i podria arribar als 600 euros.
El 0,7% dels beneficis de la Mostra Gastronòmica de Cabrils s’han de destinar a ajudar a eradicar la fam al món.
Un dels projectes solidaris més singulars que havia engegat recentment l'Ajuntament de Cabrils encara no s’ha fet efectiu. A instàncies d'ERC, a l’oposició, es va acordar que es donarien el 0,7% dels beneficis de la Mostra Gastronòmica, que es fa al mes d’agost a la població, durant la festa major d’estiu. Però ni la part dels guanys del 2005 ni els del 2006 s’han fet arribar a les organitzacions humanitàries corresponents. Es calcula que el 2005 els beneficis de la recaptació serien de prop de 300 euros. El 2006, aquesta xifra podria estar entre els 500 i els 600 euros. Però un error de coordinació entre departaments de l'Ajuntament ha impedit que la donació es fes efectiva.

INGRÉS DOBLE
L’alcalde de Cabrils, Manel Pérez (CiU), va reconèixer el retard que acumula l'ingrés i va explicar que ha estat degut a una «disfunció interna de l'Ajuntament». L’alcalde va explicar que molt aviat es farà l'ingrés de les dues edicions de la Mostra Gastronòmica al Fons Català de Cooperació. «Hi ha hagut un error, però l'ingrés es farà al més aviat possible, de l’edició de l’any passat i de la d'aquest any», va afegir Pérez.
Els diners que es recullen surten dels tiquets de menjar i de beguda que es venen, un cop s'ha pagat als restauradors i proveïdors. «De tots els guanys nets que hi ha, es dóna el 0,7%», va afegir l'alcalde. A partir d'aquest any ja no caldrà passar aquesta iniciativa pel ple municipal, perquè tots els grups de l'Ajuntament de Cabrils van acordar que cada edició de la mostra tingués aquest component de solidaritat amb el Tercer Món.