8.6.10

El Consorci DO Alella comença a caminar

El Consorci DO Alella: un projecte comú per impulsar l’activitat turística i econòmica de la zona-




Foto arxiu de les vinyes Cabrils. QC

Quinze municipis del Maresme i del Vallès Oriental i el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella han constituït ahir  a La Roca del Vallès el Consorci DO Alella amb l’objectiu d’impulsar l’activitat turística i econòmica d’aquest territori. El Consorci tindrà la seu social a Alella i una de les seves primeres funcions serà la d’elaborar i desenvolupar un Pla de Foment de turisme enològic.


Front comú per a la promoció del territori de la DO Alella. El Consell Regulador i els municipis d’Alella, Cabrils, El Masnou, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt uniran els seus esforços per promocionar conjuntament el territori sota el paraigües del Consorci DO Alella. La nova entitat és fruït del treball iniciat fa dos anys pels ajuntaments que comparteixen aquesta denominació vitivinícola. Neix amb la implicació de quinze dels 18 municipis de la DO i està obert a futures incorporacions.

El Consorci és l’eina que ha d’impulsar i coordinar les polítiques turístiques dels municipis i promoure iniciatives per atreure visitants al territori i donar a conèixer els vins, el patrimoni i el paisatge de la zona. Segons els Estatuts fundacionals, les principals finalitats del Consorci DO Alella són les següents:

- La promoció i dinamització econòmica i especialment turística de l’àmbit territorial de la DO Alella.

- La promoció i potenciació dins de l’àmbit territorial i fora del mateix dels vins de la Denominació d’Origen.

- L’impuls i coordinació de les polítiques en l’àmbit del turisme dels membres del consorci per tal de posar en valor conjuntament els diferents béns històrics, culturals, paisatgístics, esportius i econòmics.

- La representació dels membres consorciats en qualsevol xarxa europea o internacional de cooperació, solidaritat i intercanvi entre municipis.

El Consorci DO Alella