13.6.11

Xerrada- Debat amb Arcadi Oliveres

 

L'economista i president de Justícia i Pau fa una crida a la societat per rebel·lar-se contra els responsables de la crisi.



Diumenge 12 de juny a les 12h, va tenir lloc l'esperada Xerrada-Debat amb Arcadi Oliveres (president de Justícia i Pau), organitzada per l'Assemblea Oberta de Cabrils. L'escenari de l'esdeveniment va ser la nova Àgora de Cabrils, (les escales d'accés a la Biblioteca i al CC La Fàbrica) "ocupada" totalment pels veïns i veïnes convocats a l'acte -via facebook, e-mail, etc./M.Bosch/

Xerrada- Debat:

  En primer lloc, una representant de l'Assemblea va llegir una Carta oberta als regidors electes, redactada per els membres de l’assemblea:.
http://www.assembleacabrils.org/?p=79

 Seguidament, van presentar al ponent i va tenir lloc la xerrada  de Oliveres:  professor del departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau  un rebel, un activista social, una d'aquelles persones convençudes que canviar el món és possible.


 Oliveres, que sempre s'ha mostrat crític amb el poder polític i econòmic, és, en aquests moments, una de les veus que s'alcen amb més contundència contra el que ell anomena "les perversions financeres" del sistema capitalista.

Arcadi Oliveres denuncia sense embuts els qui ens han portat a la crisi actual: els especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars sense que ningú els posi cap fre.

Ens diu que el capitalisme financer és pervers i genera desigualtats i injustícies, i que cal plantar-hi cara i canviar-lo.

L’autor d’el llibre:: "Aturem la crisi",,  ens fa una crida a rebel·lar-nos contra els màxims responsables de la crisi, els poders financers, i també assenyala els punts febles de la nostra societat de consum desenfrenat, deslocalitzacions i democràcia afeblida.


Diu que només podem aturar la crisi amb un canvi de mentalitat i si tothom pren consciència que hem de demanar responsabilitats a polítics i poders econòmics.
 

En resum: un gran èxit de convocatòria i tot un plaer escoltar la ponència d’un dels grans comunicadors i” mestres” : l’economista Arcadi Oliveres.

Felicitem als organitzadors de l’acte: “ L’Assemblea Oberta de Cabrils”