5.3.08

El CCM farà un cens de les activitats empresarials de productes agroalimentaris de qualitat


El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, i el diputat de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Teo Romero, han signat el conveni de col·laboració que permetrà endegar accions pilot de suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat del Maresme.

Josep Jo, Teo Romero i el conseller delegat de Promoció Econòmica i Serveis Educatius del CCM, Bernat Costas han coincidit en valorar positivament aquest projecte que ajudarà a conèixer "un sector emergent que busca en tot moment la qualitat dels seus productes" i que contribuirà a la millora de "l'organització del sector, del procés de producció i de la xarxa de comercialització del producte final".

El projecte de suport al teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat que s'endegarà a la comarca del Maresme té dues parts. A la primera, que comença aquesta setmana i que es perllongarà fins al mes de juny, es farà un treball de camp per tal d'identificar i censar els diferents productors agroalimentaris de qualitat que hi ha al Maresme. A la segona, s'identificaran els problemes del sector i es faran propostes d'accions per ajudar, des de les administracions, a potenciar aquestes activitats econòmiques.

Una de les idees amb les quals es treballa i que es plantejarà als ajuntaments dels municipis maresmencs és la possibilitat de crear agromercats que afavoreixin la comercialització dels productes fets a la comarca sota uns estàndards de qualitat. Es tracta d'una iniciativa que ja s'ha començar a aplicar a altres territoris i que estan donant uns resultats força satisfactoris.

Aquest projecte enllaça amb la filosofia del Pla Estratègic Maresme 2015, impulsat pel Consell Comarcal i publicat el maig de 2007, que detalla com a un dels objectius estratègics per als propers anys afavorir la vinculació dels residents en el territori a les activitats que configuren la identitat del Maresme i, en concret, parla de la importància d'incentivar una agricultura de proximitat i de qualitat.

En total s'hi destinaran 64.000 euros, el 75% dels quals els aporta la Diputació de Barcelona i el 25% restant el Consell Comarcal.