11.3.08

Homenatge a la Dona Treballadora a ritme de Jazz

El passat dissabte 8 de març es va celebrar a la sala de La Concòrdia un concert de jazz en motiu del Dia de la Dona Treballadora. Els intèrprets van ser Celeste Alias i Marcel Grífol, professors de l’Escola de Música Municipal.



La regidora de Serveis Socials i Dona, Mercè Fernández, va llegir un manifest reivindicatiu a l’inici de l’acte commemoratiu i va explicar tot el que representa aquesta diada fent referència a les víctimes de les condicions precàries a les que estaven sotmeses les dones treballadores del segle passat. Tanmateix, Fernández va mencionar que en la actualitat encara hi han mancances d’igualtat en alguns aspectes del món laboral.

Seguidament va començar el concert organitzat per l’Escola de Música de Cabrils, que en l’actualitat consta de 120 alumnes. Així, doncs, els assistents van poder sentir a Celeste Alias (veu) i Marcel Grífol (guitarra). Felisa Albàs, coordinadora de l’Escola Municipal, va ser el fil conductor de les interpretacions dels músics, intercalant la seva selecció de poemes que fan referència al món de la dona i les seves vivències i somnis. D’acord amb això, els músics van retre homenatge a la cantant de jazz Big Mamma, Maria Mercè Marsal, i al “Relat de dones de Cabrils”, pel testimoni tendre narrat per dones del nostre poble.



Durant més d’una hora, les setantena persones assistents al concert van poder gaudir del to intmista, amb temes clàssics de jazz, que va emocionar a més d’un. Celeste, acompanyada sempre amb la guitarra d’en Marçal van fer vibrar la sala, brindant un just homenatge a tantes dones anònimes i treballadores de la nostra societat.

Mariona Bosch