15.4.08

El Parc de la Serralada Litoral es protegeix de motos i quads

Segons informa Tribuna Maresme, el Parc de la Serralada Litoral fa una valoració positiva del control dels vehicles motoritzats que, des del 2004, s’hi està realitzant. En quatre anys, els Mossos han denunciat més de cent conductors.

El 2004, la Generalitat i els 14 municipis del Maresme i el Vallès Oriental del consorci van acordar protegir el parc i els seus usuaris. Des d’aleshores, els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals i la Policia Local de cada poble hi han fet diversos controls. El resultat: 829 vehicles intervinguts i 111 denúncies, amb sancions de fins a 300 euros.

Al principi, els conductors de motos o vehicles quatre per quatre es sorprenien de topar amb els controls, però la majoria ha entès que cal respectar el parc i les persones que hi van. La prova és que “hi ha més vehicles, perquè la població creix, però també menys denúncies, perquè els conductors saben que poden ser multats”, va explicar el sotsinspector dels Mossos d’Esquadra, Lluís Miquel Venteo, el 9 d’abril a Cabrera. No obstant això, Venteo va reconèixer que encara tenen alguns problemes amb els conductors de quads, un vehicle de moda entre els joves més perillós que d’altres.

El president del consorci, Andreu Bosch, va agrair la col·laboració de tot els agents implicats, i va afegir que tothom hauria de saber que “el parc té unes normes i que s’han de respectar”. Un altre parc que ja està fent controls similars és del Montnegre-Corredor.