10.7.10

Ciutadans de Cabrils mostren el seu rebuig a la sentència del TC


Aquest matí, mig centenar de cabrilencs s’han concentrat davant l’ajuntament per expressar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya. Aquest és el manifest que s’ha llegit:


"El poble de Cabrils es reuneix avui simbòlicament davant la casa consistorial per expressar el rebuig davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

El 18 de juny de 2006, el poble de Catalunya va aprovar de manera majoritària, per via de referèndum amb caràcter vinculant, el nou Estatut de Catalunya. Era la culminació de la tramitació de la reforma d’un nou Estatut, que havia començat el 30 de setembre de 2005, quan el Parlament de Catalunya aprovava per una gran majoria el text que representava l'expressió unitària dels anhels d'autogovern del poble de Catalunya i un horitzó de futur pel país .

Posteriorment al pronunciament del poble de Catalunya i a l’aprovació dels parlaments català i espanyol del Nou Estatut, es van presentar recursos de inconstitucionalitat que han originat la sentència del Tribunal Constitucional del passat 28 de juny.

Aquesta sentència modifica i altera el contingut del text i, a la vegada, malmet el pacte de regulació de les relacions entre Catalunya i l’Estat espanyol. Entenem que aquesta és una sentència política dictada per un Tribunal deslegitimat que compta amb quatre magistrats en funcions perquè el seu mandat està artificialment prorrogat, com és el cas de la seva Presidenta. Així, doncs, ¿com és possible que 10 magistrats d’un òrgan caducat puguin retallar allò que tot un poble va aprovar democràticament?

Catalunya ha estat sempre un poble de diàleg i d’entesa; i Cabrils sempre ha seguit aquest camí. Entenem doncs, que ara cal articular la resposta a aquesta sentència des d’un punt de vista democràtic, unitari i coherent amb els valors que caracteritzen el nostre país i el nostre poble.

D’acord amb el sentiment d’afirmació nacional i amb la voluntat de governar-nos, exhortem a la ciutadania de Cabrils a expressar cívicament i democràticament la confiança en l’autogovern, proclamant que som una nació i formem un sol poble.


Per això, donem suport a la manifestació en defensa de l’Estatut, que ha estat convocada aquesta tarda a Barcelona, i fem una crida a la mobilització a fi de demostrar la dignitat i la demanda de respecte que es mereix Catalunya.

Per això, expressem el suport de Cabrils a les resolucions que de manera majoritària es prenguin al Parlament de Catalunya en la sessió monogràfica que es celebrarà els propers dies.

Per això, repetirem incansablement que som una nació i que tenim el dret a decidir.

Visca Catalunya!"