1.10.10

GEOAXÍOMA et convida a la Plantació d'arbres al Turó de Montcabrer

L'Associació GEOAXÍOMA et convida a l'acció de reforestació del Turó de Montcabrer, dissabte 2 d'octubre i el dissabte 16 d'octubre de 2.010

Geoxioma: Som una associació mediambiental de creatius i professionals, compromesos amb la posada en pràctica d'accions i espectacles, a fi de sensibilitzar els habitants locals als objectius de l'Agenda 21 de Barcelona.


http://www.bcn.cat/agenda21/accio21/
 
Hora dissabte, 2 / octubre · 09:00 - 14:00

ens trobarem al Camí de Cabrils (sota el Turó de Montcabrer) a les 9:45

El nostre primer projecte com a associació (ens acabem de constituir al gener) es diu ADOPTA UN ARBRE està fet de 3 activitats:

1_ conscienciació dels vianants en els dies de sortida al carrer: després de concessió de l'espai públic per part de l'ajuntament de Barcelona (una plaça del Passeig del Angel, una zona del Parc de la Ciutadella ...), establim una paradeta amb el mínim necessari. captem l'atenció dels vianants a través de petits espectacles de malavares, mentre els secretaris paren la gent i els expliquen el nostre projecte, les raons dels problemes relacionats amb l'activitat (Desforestació, Desertificació i Canvi Climàtic), i els demanen una petita contribució a la fi d'apadrinar els arbres que plantarem.

2_ plantació dels arbres a la zona pactada amb l'entitat que gestiona el Parc de la Serralada Litoral (12 hectàrees que es van cremar en Montcabrer l'any 2007):

el dia 12 i el dia 19 d'octubre pujarem en grups de màxim 25 persones per procedir a la plantació. És una tasca bastant pesada, necessitem braços forts i estem oberts a tenir més voluntaris forts!

Una de les gràcies del projecte és que hem fet que cada persona que decidís adoptar o plantar tingués la possibilitat de posar el NOM al arbre. així que durant el dia de cerimònia de cloenda del projecte amb els nens, anem a escriure als peus de cada planta adoptada un nom sobre una roca ... que es quedarà com simbulo de pertinença de les plantes a l'apadrinament!

3_ seguiment de la aficacia de l'acció de plantació: volem implicar la població local perquè quid la zona i ens ajudin a inspeccionar la zona de la plantació, pujarem al lloc per assegurar-nos que les plantes segueixin vives, tinguin aigua ... enviarem informació relativa a l'operació a què havien apadrinat els arbres en primer lloc, a la gent que ens segueix a Facebook, a les famílies dels nens ...

Ens semblava correcte i útil comunicar aquesta iniciativa i demanar la vostra col.laboració i la dels ciutadans de Cabrils! Agrairíem que hagués la partecipación de voluntaris i us prego que difoneu aquesta iniciativa a tot que pugui estar interessat a aquesta activitats de conscienciació als valors del respecte del nostre entorn naturalMés informació al turó de Montcabrer (dins dels Ajuntaments de Cabrils i Cabrera de Mar). El dia 10 de març del 2007 aquesta zona va patir un incendi que va a cremar unes 11,78 hectàrees de superfície forestal.
si t‘ ánimes a col·laborar personalment en la plantació, posa’t en contacte amb nosaltres, apuntat a la llista de voluntaris


telefon de contacte 671167915

preu: 1€ de contribució als gastos per ‘el banquete’ de celebració final!


Material: -*imprescindible*:  2 ampolles de plàstic buides de 5 lt; gorro, pantalons llargs i calçat adaptat,


Recorda :ens trobarem al Camí de Cabrils (sota el Turó de Montcabrer) a les 9:45

tutoració tecnica en restauració d’ecosistemes autoctons de l’associació DEPANA (ens deixará les eines)

/Ens veiem!/