5.9.06

Cartes dels lectors (1)

Recollint la proposta que es va fer en un dels comentaris d'un post, un lector ens ha fet arribar la primera aportació a l'apartat d'humor d'aquest bloc. És aquesta:

LA FAUNA ( HUMORÍSTICA) DE CABRILS

És molt variada. Citarem uns quants exemples d’animals diversos que podem trobar pel poble o rodalies…

RESPECTE A LES AUS:
Els coloms: o “palomos”. Hi ha una colònia d’aquestes aus i es caracteritzen perquè tenen les ales pintades de tots colors (groc, vermell, blau , verd,?). Sobrevolen el poble normalment els dimecres i el dissabtes a la tarda. Son molt apreciats $ pels seus amos que tenen molta cura d’ells…

Els mussols: Volen de nit pels bars de copes .Son molt independents i no s’integren gaire amb altres aus autòctones…Hi ha una altre tipus de mussol, mes comú i del país
, que fa horari de tarda-vespre i va en petits grups. Se’ls ha vist per la biblioteca,
exposicions…

Les orenetes : Ara son a punt d’emigrar…Acaba l’estiu i tanquen el niu II . Normalment van a Barna i no tornaran fins l’estiu vinent.

Els pardals : Hi son tot l’any. De collita (com de zona agrícola) poca hi ha, però sempre arramben alguna cosa o altre. Se’n troben per tot arreu.

Cotorres : Per tot el terme municipal. Abunden mes a les sortides de les botigues i a les places.

Lloros : Apareixen amb tot el seu esplendor als balls de la Festa Major.

Falcons : Hi havia un exemplar però fa temps que no se’l veu.

Periquitos : Hi ha una gran colònia de periquitos a Vilassar de Mar, i creiem que degut a la proximitat amb aquest poble, alguna petita colònia resta entre nosaltres. També podria ser que un gran periquito residís a Cabrils.

MAMIFERS:

Gossos : Deuen haver-hi molts i van de passeig per la riera, carrers (ex. el de l’escola), parcs, etc…Ho sabem per la quantitat de tifes, petites i grans,i Així deduïm que la diversitat de races es abundant.

Gats :Van de rotllo okupa (principalment als jardins de les torres). Surten de nit i no son perillosos. Aparquen al costat de les places i els contenidors i van mig amagats.

Camells : S’ha vist algun al carrer prop d’algun bar.

Xais : Van en grups o ramats. Passegen per les places (ex. La de l’Esglesia….).Aquest any van anar al ball de carnaval amb la Heidi i en Pedro.

Asses : Hi han a totes les cases.

Cabres : Se’n veia un ramat amb el pastor per la riera…Estan en extinció. A Cabrils les cabres estan en extinció.
El nostre origen “etimològic “esta en vies d’extinció.(Quina cabronada!) _expressió també en vies d’extinció en aquest municipi_.

Depredador : Hi ha un depredador que ronda es urbanitzacions i la vila. Ho escura tot i sembla estar afamat. No en sabem res mes.

Brolla : Nom propi del patró dels porcs senglars del municipi. Per la Fest. Major esta que treu foc .

RESUM

Aquesta ha estat una primera ullada de la fauna tan interessant del nostre municipi. Però pensem tots plegats…A quin habitacle es troben barrejades en els mateixos recintes i treballant plegats???. Doncs a la Casa Gran.

Allí trobem des de papallones (moltíssimes i de tots colors…), llops amb pell de xai, i, granotes, formiguetes, mussols, gats i gossos…