24.9.06

Desenterrant el Pla Estratègic (1)


L’any 2002 l’Ajuntament de Cabrils va endegar el Pla Estratègic amb la intenció de “configurar el futur del poble”. En aquest sentit, un pla estratègic és “una forma de governar la vida local que incorpora els compromisos dels representants polítics adquirits a les urnes i els objectius dels diferents agents que actuen i viuen sobre el territori, ambdós iguals de legítims i complementaris en l’esforç d’un desenvolupament comú”. Fruit d’això, inaugurem la secció “Desenterrant el Pla Estratègic” amb la missió de recordar, actualitzar i renovar els continguts d’un pla que ha quedat abandonat i sense desenvolupar. El primer punt que abordem és el del “Reforçament de la identitat de Poble i la convivència”. I això és el que deia el Pla Estratègic:

- Cal convertir l’heterogeneïtat social, econòmica i cultural del poble en un actiu i un potencial de desenvolupament personal i col·lectiu.
- Tan important com això, però, serà evitar que aquest potencial de desenvolupament pugui pugui derivar en conflicte, latent o explícit, i espais d’exclusivitat per nivell de renda o cultural.
- Per això serà important articular grups de participació per al desenvolupament de les activitats, disposar d’un sistema organitzat que permeti crear una imatge externa del poble que sigui element de satisfacció per als veïns i les veïnes.

Projectes estructurants que faciliten l’assoliment dels objectius:
- Centre Gastronòmic
- Desenvolupament de la zona esportiva
- Ordenació i arranjament dels barris

Projectes d’acompanyament que faciliten l’assoliment dels objectius:
- Enfortiment de La Concòrdia com a gestor cultural del municipi
- Convivència ètnica i cultural
- Institut i nova escola