12.3.07

L'incendi crema 15 hectàrees


El foc que es va declarar dissabte a Cabrils, al Maresme, va cremar 15 hectàrees, la majoria de bosc. Més d'un centenar de veïns de la urbanització Sant Crist van haver d'abandonar casa seva per més seguretat. Només en dos habitatges hi va haver danys importants. La muntanya de Montcabrer, símbol del municipi, va resultar la més afectada. El foc es va originar a Cabrera i el fort vent que bufava ahir va facilitar que es propagués amb gran rapidesa. De Cabrera va passar a Cabrils i les flames es podien veure des de diferents punts de la comarca. Les ADF de la comarca van ser les primeres que es van desplaçar i després hi van arribar fins a 30 dotacions de bombers. Els helicòpters no van poder participar en l'extinció del foc per culpa del vent.

Les flames es van estendre amb gran rapidesa per la muntanya de Montcabrer. Passaven pocs minuts de la una del migdia quan el foc es va originar, segons els primers indicis, en un terreny rústic de Cabrera, Can Bardina. Fins passades les quatre de la tarda no es va poder estabilitzar l'incendi pel fort vent que bufava. Tot i això, els canvis de direcció del vent van propiciar que el foc no s'estengués de manera més ràpida. Les flames van anar cap a la urbanització Sant Crist de Cabrils, que va ser la més afectada. Concretament, es van cremar part de dues cases al Camí de la Mina: en una es va cremar el jardí i en l'altra, la part posterior. Vidres trencats i portes esbotzades també van ser alguns dels danys que hi va haver a les cases afectades pel foc. La intensitat de les flames va obligar a desallotjar un centenar de veïns d'aquesta urbanització. Una trentena es van desplaçar fins al centre cívic La Fàbrica, que es va convertir en un punt d'informació. Altres veïns es van quedar davant de l'esplanada des d'on es dirigien totes les operacions conjuntes. Cap a les sis de la tarda, els afectats ja van poder tornar a casa perquè el foc estava totalment controlat.

El fantasma dels focss forestals ha despertat aquest abans d'hora. Aquest és el primer avís. Les altes temperatures i la manca de pluges presagien un estiu molt sec i amb un elevat risc d'incendis. Cal que entre tots augmentem les mesures de precaució.
Des de la redacció de "Tu ets Cabrils" volem agrair l'esforç de tots els voluntaris, veïns, ADF, bombers i forces de seguertat que van treballar durament per extingir el foc. Moltes gràcies!