14.11.11

La cuina del fesol del ganxet arriba a 9 municipis del Maresme

Les jornades gastronòmiques se celebren del 12 de novembre al 31 de desembre




Aquest dissabte es va donar a Dosrius el tret de sortida de les jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet del Maresme.
 La resta de municipis que participen a l'edició d'aquest any ho faran el 15 de novembre:  Cabrils, Caldes d'Estrac, Pineda de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Mar; els restaurants de Palafolls ja han començat a oferir plats especials amb mongetes del ganxet i el municipi celebrarà la IV Mostra Gastronòmica els dies 17 i 18. Malgrat de Mar, per la seva banda, començarà les jornades gastronòmiques el 19 de novembre.


El fesol del ganxet, o mongeta del ganxet, es conrea a nombroses comarques de Catalunya, però només el que es produeix al Maresme, al Vallès Oriental i al Vallès Occidental té Denominació d'Origen Protegida (DPO), un segell que l'acredita com a producte de màxima qualitat. La mongeta del ganxet es caracteritza per tenir forma de ronyó, ser aplanada i tenir una grandària mitjana. El gust és suau i la pell molt fina. Aquestes peculiaritats fan que sigui un dels llegums més apreciats de Catalunya.


Les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet conviuran durante quinze dies amb les del bolet que es perllongaran fins a finals de novembre.