28.11.11

Resum de la 1ª Jornada de Pacificació del Trànsit de Cabrils





El matí del dissabte 26 de novembre, l’assemblea oberta de Cabrils va organitzar la primera acció per a la pacificació del trànsit al nostre poble.

L’acció es va desenvolupar entre les 11:00 i les 13:00. Els participants, abillats amb armilles fluorescents, pancartes amb eslògans i flyers informatius, es van situar en tres punts significatius per la seva perillositat per als que anem a peu: l’un, el pas de vianants que hi ha just abans del pont de la vela, l’altre, l’entrada al poble entre el parc Anselm Clavé i el restaurant Can Rin, i el darrer, al carrer Torrent Roig, a l’alçada de la Biblioteca i el parc petit.

Els conductors van poder veure missatges com ara “No volem cap nen atropellat”, “El carrer és de les persones”, “Més velocitat no et farà sexualment més desitjable”, etc., alhora que se’ls donava un flyer amb el text següent:


                                              ACCIONS PER A LA PACIFICACIÓ  DEL TRÀNSIT, 
(assemblea oberta de Cabrils) :

"Engeguem una mobilització veïnal amb l’objectiu de fer evident l’incivisme d’alguns conductors quan transiten  pels carrers de Cabrils
.
Per culpa d’aquests conductors, la nostra xarxa viària sovint és un perill pels nostres fills i per a nosaltres mateixos.

Aquest perill és totalment evitable. El capteniment al volant és un indicador de progrés més legítim que el PIB.

Volem pacificar el trànsit. Volem aconseguir passejar sense por de patir un atropellament. Volem conductors conscienciats. Volem un ajuntament que es preocupi pels vianants, els grans oblidats de Cabrils. Volem gaudir del nostre poble.

Les accions per a la pacificació del trànsit se succeiran al llarg dels propers mesos. Qualsevol veí pot sumar-s’hi."


La resposta i predisposició dels conductors envers l’acció fou receptiva i positiva en una gran majoria de casos.

"Atesa la magnitud del problema i la imperiosa necessitat de solucions que reclama abans que passi cap desgràcia, l’Assemblea Oberta de Cabrils té previst continuar amb accions d’aquesta mena durant els propers mesos, i convida a tots els veïns i veïnes que comparteixin aquest neguit a unir-s’hi. L’objectiu no és només conscenciar conductors ni posar el problema damunt la taula, sinó esperonar l’Administració a prendre partit en la seva resolució. , 


http://www.assembleacabrils.org/?p=108