24.4.07

CiU planteja les eleccions a Cabrils com un plebiscit: “O Tripartit o nosaltres”


La formació nacionalista exclou del tripartit a ICV; mentre la seva cap de llista va demanant el vot pels ecosocialistes

Clar i sense embuts. CiU, en el seu darrer butlletí, planteja les properes eleccions municipals del 27 de maig com un plebiscit per la ciutadania: “Si a Catalunya el pacte tripartit es va formar enfront CiU – la força més votada – a Cabrils també es configura un escenari similar, on l’adversari polític a batre és també CiU”. La formació nacionalista recorre a l’estratègia utilitzada per David Madí a les eleccions al Parlament de Catalunya que va prescindir de les idees polítiques per reduir la campanya a una tria entre el Tripartit o CiU.
D’altra banda, la publicació convergent, tot hi referir-se literalment al tripartit, no fa esment en cap moment a ICV, la tercera força del Govern d’Entesa a la Generalitat i que per primera vegada concorrerà a les eleccions municipals de Cabrils. En aquest mateix sentit, destaca el fet que la cap de llista de CiU, Avelina Morales, hagi demanat el vot per la candidatura ecosocialista; encenent de nou els rumors que, suposadament, situen l’origen d’aquesta formació a l’ombra de CDC.
Des d’Esquerra-Consens x Cabrils assenyalen que “si PSC i CiU no tornen a pactar no es deu a cap tripartit de la Generalitat; si no al fet que CiU inclou a la seva llista una de les persones que va denunciar al cap de llista dels socialistes a la fiscalia. UDC ha dinamitat les relacions amb els socis de govern de CiU i ara venen la moto del pacte tripartit”.

Tripartit particular
Amb aquest plebiscit, CiU està plantejant, també, l’aposta pel seu tripartit particular que estaria format per CiU, VIC i PP. Segons manifesta CiU, “les eleccions del 27 de maig només donen dues alternatives. O governarà CiU (...), o serà el PSC qui tindrà la iniciativa amb el suport incondicional d’ERC i d’altres invents polítics”. En aquest sentit, recordem que destacats membres de la candidatura de CiU ja han col·laborat activament amb aquestes dues formacions, VIC i PP.