18.4.07

Més informació per mitjà del mòbil

Aquesta és una notícia que ha estat publicada al setmanari Tribuna Maresme. Des del "Tuets" creiem que és una bona iniciativa de l'ús de les noves tecnologies per complementar la informació. Us la "pastem" pel vostre coneixement i amb el desig de poder fer quelcom similar a la nostra vila.

Més informació d'Alella per mitjà del mòbil

"L’Ajuntament d’Alella ha instal·lat un nou sistema de comunicació amb el ciutadà, via Bluetooth. Qui disposi d’aquesta tecnologia al seu mòbil podrà rebre informació d’activitats i telèfons o sobre restaurants, comerços i vins.

L’Ajuntament d’Alella ha iniciat un servei tecnològic pioner a l’Estat que consisteix a enviar informació dels punts d’interès turístic de la localitat a través de la tecnologia Bluetooth. D’aquesta manera, pot accedir-se a la informació des del mòbil.

El sistema de Bluetooth permet la connexió sense cables entre dispositius electrònics, mantenint alts nivells de seguretat. D’aquesta manera, els mòbils que disposin de la tecnologia rebran un avís per descarregar-se un aplicatiu a l’aparell. L’avís es rebrà a les tres àrees d’influència, que són la plaça de l’Ajuntament, Can Lleonart i Can Calderó. Qui s’hi connecti podrà disposar de forma gratuïta d’un llistat amb els telèfons d’interès del municipi, un directori amb els comerços, restaurants, informació sobre els cellers i vins d’Alella i l’agenda d’activitats. La informació s’anirà posant al dia de forma periòdica i el ciutadà rebrà un avís al seu mòbil per poder-se’l actualitzar. L’empresa SITmobile, líder en l’enviament de missatges SMS a Espanya, s’ha encarregat d’activar aquest nou servei. D’altra banda, els alellencs, pioners en les noves tecnologies, el 2005 ja van activar la connexió directa amb el vilatà mitjançant la missatgeria SMS".