13.5.07

El debat d’idees a Cabrils és possible

Ahir es va celebrar un debat polític amb respecte i sense crispació

El Centre Cívic La Fàbrica va acollir ahir al vespre el primer debat electoral de la campanya municipal. El debat, que va estar moderat per la periodista del Butlletí Municipal, Maite Vinyals, va comptar amb la presència de Jordi Serra (cap de llista del GPC), Mercè Fernández (cap de llista d’ICV), Miquel Ponsa (cap de llista d’Esquerra-Consens x Cabrils), Joan Manuel Gallego (cap de llista del PP) i Quim Colomer (cap de llista del PSC). Els partits participants van seguir al peu de la lletra el reglament de desenvolupament del debat que, quinze dies abans, la Comissió d’Organització del Debat – formada per un representant de cada partit participant – havia consensuat. En aquest sentit, el primer bloc del debat va consistir en un balanç de la legislatura i amb un torn de rèplica i al·lusions. Després, es va passar a comentar els programes – també amb un torn de rèpliques i un d’al·lusions-. Finalment, es va cloure el debat amb la petició de vot de tots els candidats. El centenar de veïns i veïnes que van assistir al debat van coincidir en assenyalar el correcte desenvolupament i el clima de respecte que va regnar, en tot moment, el debat.

Absències reincidents
La nota negativa de la jornada va ser la ja anunciada absència en el debat dels caps de llista del VIC, Alfred Serrano, i de CiU, Avelina Morales. Les raons per no assistir van ser que susdits partits no acceptaven participar en un debat imposat i no consensuat. No obstant, cap dels dos alcaldables va enviar cap representant a la reunió de la Comissió d’Organització del Debat, òrgan que va consensuar les regles de desenvolupament del debat. No obstant, l'actual alcalde de Cabrils, Manel Pérez (CiU) - que ha renunciat a liderar la llista de CiU - va assistir al debat com a especatdor.



Imatges de les cadires buides de CiU i VIC en el debat d'ahir
No és el primer cop que el VIC decideix no participar en un debat; ja que Serrano no va assistir al debat que va organitzar Televisió de Mataró (TVM) per fer balanç del dos anys de legislatura. El cap de llista del DIU i ara número 4 de la llista de CiU, Antoni Poblet, tampoc va acceptar la invitació de TVM. Sembla ser que Poblet ha encomanat aquesta actitud a CiU i a la seva cap de llista, Avelina Morales. En aquest sentit, tampoc van participar en el debat de TVM, el GEC i el PP.


Aquestes són les cadires buides que no van ocupar en el debat Poblet (DIU), Serrano (VIC), Jimenez (PP) i Tolrà (GEC)
Una nova oportunitat
No obstant, els caps de llista tindran una nova oportunitat de contraposar les seves idees electorals ja que el proper dilluns 21 de maig es durà a terme el debat de TVM. Esperem que aquest cop els partits absentistes acceptin debatre idees i que el debat evolucioni sense crispació; com el debat que es va celebrar ahir a La Fàbrica.