30.5.07

El Punt: "CiU i el PSC no volen reeditar el pacte que tenien fins ara a Cabrils"

Segons informa l'edició d'avui del diari El Punt, "CiU i el PSC es neguen a fer un govern conjunt a Cabrils, com en el darrer mandat, en què els desacords i les tibantors, sobretot en la recta final, han estat la nota predominant. Ni convergents ni socialistes es mostren receptius a repetir una experiència que –pel que sembla– no ha estat gaire positiva per a cap dels dos partits. Els resultats electorals a Cabrils han tornat a dibuixar un mapa dispers i les set formacions que es van presentar han tret representació. CiU ha guanyat les eleccions però està empatada amb el PSC pel que fa al nombre de regidors, repeteixen amb tres. Dos grups d'independents han aconseguit dos representants: el VIC (Veïns Independents de Cabrils) i el GPC (Grup de Progrés per Cabrils). ERC-Consens per Cabrils, el PP i ICV-EUiA han aconseguit un regidor cada un. El candidat del PSC, Joaquim Colomer, assegura que el pacte amb CiU no és possible i aposta «per una àmplia majoria d'esquerres». Aquest bloc el formarien el PSC, Grup de Progrés per Cabrils, Esquerra-Consens x Cabrils i ICV.


Quim Colomer (PSC): «S'ha d'aprofitar la possibilitat de fer un govern d'esquerres, perquè per primera vegada ens hem imposat a Cabrils»


CiU descarta totalment l'opció de la sociovergència perquè consideren que «s'ha d'acabar l'etapa de Colomer». La federació aposta per un govern amb el VIC –les converses ja s'han iniciat–, encara que sigui en minoria. «Volem tenir un equip cohesionat i no com en el mandat anterior», asseguren a CiU.


Avelina Morales (CiU) ja ha iniciat converses amb el VIC.