Un grup de veïns de Cabrils malviu en una urbanització de luxe de nova construcció. Els afectats denuncien que les cases on viuen, per les quals van pagar uns 600.000 euros, estan mal fetes. A la urbanització de la Marina Verda una 'mínima pluja' és sinònim d'inundació, segons explica el president de la comunitat, Marc Giménez, perquè les inclinacions de les terrasses estan del revés. Entre d'altres defectes, la manca d'un dipòsit decantador d'aigües fecals provoca que els veïns de vuit de les 78 cases convisquin dia i nit amb males olors. Fa més d'un any que reclamen solucions a la promotora i recentment han denunciat el cas davant el Departament d'Habitatge de la Generalitat.
Les il·lusions de les primeres famílies que van adquirir una de les cases de luxe de la urbanització Marina Verda, a Cabrils, aviat es van veure esvaïdes. Els habitatges tenen tres plantes, quatre terrasses, jardí i ascensor individual i tot el terra de parquet, entre d'altres acabats de qualitat. Des de que van entra-hi a viure, però, no han pogut gaudir amb plenitud d'aquests luxes.
Els veïns expliquen que durant els primers mesos, entre desembre del 2006 i març del 2007 la llum l'obtenien d'un grup electrogen de l'obra, l'aigua arribava a través d'una manega i no tenien gas. Amb el pas dels dies anaven descobrint nous defectes constructius que els han complicat el dia a dia i que avui alguns encara estan per resoldre. El president d'una de les comunitats de veïns, Marc Giménez –la urbanització es subdivideix en cinc comunitats–, explica que la calefacció no funcionava perquè els circuits estaven invertits, que no tenien recepció de televisió i, el més greu, que amb la 'mínima pluja' s'inunden les cases i que tant de dia com de nit conviuen amb males olors per la manca d'un dipòsit decantador d'aigües fecals.
Tot just aquesta setmana, un any i mig després de comprar les cases, s'han començat a instal·lar unes arquetes simfòniques als lavabos per pal·liar aquesta mancança en vuit de les 78 cases que té la promoció. Durant aquest temps tots a tots els endolls de les cases hi ha connectats ambientadors i tots els orificis dels lavabos estan tapats per evitar les olors.
Pel que fa a les inundacions, els veïns ho atribueixen a una mala inclinació de les terrasses. Segons explica Giménez, en un any ha hagut de canviar-li el parquet de la casa en dues ocasions. Un dels veïns encara té el terra aixecat esperant a que se'l canviïn com a conseqüència de les pluges del mes d'abril. Marc Giménez ha definit la situació de 'depriment'.
Els veïns, però, consideren encara més 'lamentable', que tot i les mancances i tot i les reclamacions 'ningú' els faci cas. El president de la comunitat comenta que han perseguit a la promotora, Seif-Procam, en infinitat d'ocasions sense aconseguir solucions. Arribats a aquest punt, han denunciat el cas davant el Departament d'Habitatge de la Generalitat.
L'alcalde de Cabrils, Joaquim Colomer, diu que miraran d'ajudar als veïns i recorda que l'Ajuntament també té problemes amb la promotora perquè vol donar per acabades les obres d'urbanització del sector, tot i que 'encara els queda feina per fer'. Colomer afegeix que Seif-Procam va ser també la responsable del projecte de la rotonda d'accés al municipi que es va haver de repetir perquè estava mal feta.