Avui estrenem la secció “Que el llegir no et tregui l’escriure” fruit del taller d’escriptura que, amb el mateix nom, va organitzar la biblioteca. A continuació us “pastem” un escrit de l’Enric Santolaria que neix d’un exercici sobre els retrats literaris. Esperem que us agradi...
UNA PRIMERA IMPRESSIÓ
Quan veiem per primera a una persona nostre inconscient funciona d'immediat una primera impressió la tenim per la seva presència exterior podem destacar com a elements essencials l'elegància ja des de l'antiguitat tenim experts en aquest tema recordem a Petronio nomenat per Neró conseller en qüestions de “bon gust” i àrbitre de l'elegància.
En l'àmbit exterior ens trobem amb elements comuns amb dos sexes, quan ens presenten per primera vegada a algú si la salutació és una encaixada de mans; la força o debilitat d'aquesta encaixada és un indicatiu del caràcter, a l'instant comprovem la suor de mans i l'enrogiment les galtes i potser la mirada esquiva.
Referent a la tall de cabells i en el cas de no tenir pèl si es porta amb la dignitat adequada és a dir: sense dissimulacions. amanit amb una nateja personal que ens indica el més elemental respecte i bon gust.
Fa anys abans que les “marques” en aquesta societat consumista ens fessin clònics, ara una simple samarreta o unes sandàlies porten l'etiqueta amb el disseny incorporat sol podem tenir unes pistes en la combinació i en el port, soltesa amb les quals portem les peces de vestir.
Hem de posar èmfasi en la importància del calçat ens pot donar abundants pistes. És cert que amb les modes recordem:” l'arruga és bella” aquests aspectes experimenten canvis profunds com ara on els texans de cintura baixa i les mini samarretes que deixen el melic al descobert tot això correspon a una societat canviant.
Considerarem una persona elegant per la vestimenta discreta i adequada que pot passar desapercebuda. És evident que cada edat necessita d'una combinació d'elements i intentar aparentar una edat a través d'un vestit poc adequat pot semblar una disfressa, que condueix a una tragèdia personal.
Referent a l'interior tenim unl vell proverbi que ens diu: “per conèixer bé a una persona cal haver menjat molts sacs d'arròs amb ella”. Per cert ara és un luxe l'arròs pel seu preu clar.
Però per conèixer als altres cal aplicar com està escrit en el temple de Delfos el vell adagi atribuït a Sòcrates: “coneix-te a tu mateix”. Amb un dels significats de les variades interpretacions: cap coneixement pot ser adquirit sinó mitjançant una comprensió personal.
Enric Santolaria, veí de Cabrils