1.12.09

La consellera Geli destaca la implicació del Maresme amb les persones dependents

La consellera de Salut, Marina Geli, ha destacat aquest dilluns, dia 30, el treball del Maresme en relació a les persones dependents. Geli ha assegurat que al voltant de Mataró hi ha un “model integrat amb molta cura respecte la dependència”, xifrant en 53 les residències geriàtriques que es poden trobar en aquest territori. La consellera ha recordat que el treball hospitalari al Maresme central és “especial” perquè compta també “amb una població turística important”. A més, s’ha desfet en elogis per l’Hospital de Mataró, del qual ha recordat que ha estat guardonat set cops de deu vegades en el Top 20 d’Hospitals d’Espanya.
Geli ha assistit a la constitució del Consorci del Govern Territorial del Maresme Central, un projecte que pretén “acostar la participació de les administracions locals a la planificació i direcció del sistema sanitari”.
Aquest tipus de consorcis, que s’extenen per tot Catalunya, seviran perquè els ajuntaments puguin tenir veu en la política nacional de salut, pel que es composen de manera equilbirada perquè garanteixi la paritat en l’adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel departament de salut.
El que influirà sobre el Maresme central comprèn una població de 258.096 habitants i es basa en un pacte signat el 19 d’abril de 2005 entre el departament de salut, el Servei Català de Salut i els municipis d’Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Poblacions a les que s’hi van adherir posteriorment Arenys de Mar i Arenys de Munt.
Programa Hospitals TOP 20 guardona 16 hospitals del sistema sanitari català