2.12.09

La dificultat de generar noves idees: Groucho i els think tanks



La dificultat de generar noves idees

GROUCHO Y YO

Un llibre de memòries escrit per Groucho Marx no podia ser un llibre de memòries a l'ús. En ell no apareixen confessions íntimes ni dades desconegudes sobre la vida privada de l'autor; l'únic objectiu d'aquesta obra és divertir i l'aconsegueix amb excreix.

L'habilitat de Groucho Marx resideix en la seva capacitat per enllaçar una anècdota amb una altra i que això no cansi al lector, sinó al contrari, que aconsegueixi atrapar-ho i introduir-ho en el seu univers hilarant i genial.
Hi ha una anècdota boníssima que li va donar verdaders maldecaps de cap en la televisió del moment.

En el seu programa “ Un dia va ser una senyora amb moltíssims fills, Groucho li va preguntar que per què havia tingut tants fills i ella va respondre que perquè volia molt al seu marit. I Groucho li va dir, senyora, jo també vull molt al meu pur però de tant en tant també m'el trec de la boca.





Una de les teves sentències més memorables:
Aquesta carta l'entendria un nen de cinc anys. “Que portin a un nen de cinc anys!”.

La política no fa estranys companys de llit. El matrimoni sí.

Perdonin que no m'aixequi. (Epitafi de Groucho) ???










En aquest context, comentar que he acabat de llegir un llibre El màrqueting de les idees Els 'think tanks' a Espanya i al món de recent publicació, autors : Jordi Xifra i Francesc Ponsa company i amic com el diu a llibre escrit a quatre mans veure, bloc .

Interessant, amb un llenguatge ric i assequible referent a un tema que com indica el llibre en la seva ressenya: “Una aproximació completa i rigorosa als think tanks ha d'analitzar la perspectiva de la comunicació persuasiva i el màrqueting de les idees, especialment en els sistemes democràtics com el nostre on els partits polítics han vist en els laboratoris d'idees un potent instrument de comunicació política i relacions públiques al servei dels seus interessos”.

Tot el preàmbul del llibre comentat de frases amb enginy: m'agrada un humor càustic o corrosiu de Groucho i jo, té un nexe com diu el bloc F. Ponsa: Els ideïs tenen conseqüències, i afegir que per portar les idees a la practica quotidiana es necessiten les persones element imprescindible en qualsevol causa comuna, .veure alguns enllaços
Catalunya Causa Comuna
Fundació Irla, Plataforma pel Dret de Decidir,
Fundación FAES

En resum és fonamental tenir idees en laboratori o no, però es necessiten les persones adequades i convençudes, per posar-les en pràctica i siguin aprofitables. Però coincidim: on estan les idees en temps de crisi?. Com diu l'actor en la guerra: on està el front?.
Per cert avui compleixo anys com diu la: Felicitació de Groucho a un amic: • Si segueixes complint anys, acabaràs morint-te. Petons, Groucho." .

Enric Santolaria veí de Cabrils