20.1.08

Emotiu testimoni de Lola Villanueva sobre l’Índia de Vicenç Ferrer

Villanueva va viatjar a l'Índia aquest estiu per conèixer els nens apadrinats pels "Bona Terra"

La xerrada que el passat divendres van organitzar els voluntaris Bona Terra i els Serveis Socials de l'Ajuntament va ser un èxit, i tot gràcies a l’emoció que Lola Villanueva va conferir-li. En aquest sentit, la conferenciant va explicitar les seves vivències durant l’estada que va fer a l’Índia, aquest estiu, a la Fundació Vicenç Ferrer, a l’Anantapur, regió de l’estat indi de Andhra Pradesh. El motiu del periple va ser el de conèixer a la Lakshmi, de 4 anys, i a en Rahavendra, de 8; els nens que el Voluntariat de Cabrils vam apadrinar fa temps.

La Fundació Vicenç Ferrer és una ONGD (organització no governamental de desenvelopament), compromesa amb el procés de transformació d’una de les zones més pobres i necesitades de l’India. D’acord amb això, Villanueva va resumir la tasca de la Fundació; que compta amb més de 130.000 nens apadrinats que beneficien a dos milions i mig de persones. Gràcies a aquestes ajudes, s’ha pogut invertir en educació, sanitat, habitatge, infraestuctures, etcètera.


La cooperant de Cabrils va mostrar el material fotogràfic, fruit de la seva estada l’Anantapur, i va traslladar als assistents a la difícil realitat d’aquella gent. No obstant això, l’esperança apareix en la seva mirada quan explica els avenços que s’assoleixen gràcies a l’esforç col·lectiu. Hem pogut veure com ha estat posible sembrar en terres àrides. Si voleu veure més episodis com aquest, us convidem a visitar l’exposició fotogràfica que Villanueva ha preparat a la biblioteca.



Finalment, reiterar que des del Voluntariat creiem fermament en les persones i en la seva capaçitat d’acció. La xerrada de la Lola és una mostra més del potencial humà. De la mateixa manera, creiem que apadrinar un nen és una oportunitat d’ajudar a algú que realment ho necessita i ho agraeix sincerament. Quan apadrines tens la oportunitat de conéixer el valor del teu ajut a través dels ulls d’un nen. I això no té preu.

Mariona Bosch