9.6.08

La “Viatgeteca” ens apropa al Camerun

M.B. - Divendres, la biblioteca va continuar amb el seu cicle de xerrades de la Viatgeteca amb la conferència del doctor Rafel Battestini, un viatger infatigable que ens va oferir la seva visió de la realitat del Camerun.

En aquest context, Battestini ens va explicar que el Camerún ha gaudit d’estabilitat política, cosa que ha permès el desenvolupament de l’agricultura, les carreteres i les comunicacions en general.

Així, doncs, no deixa de sorprendre’ns la gran diferencia de la realitat social de les grans ciutats. En resum, el Camerun és una terra de grans contrastos, com veiem per exemple, amb la ciutat de Yaoundé, la capital del país, que compta amb més d’un milió d’habitants, En canvi, a pocs quilometres, gent viu en cabanes i oblidats del món.

Però el que cal destacar de la xerrada, un cop més, ésla gran humanitat de Rafel Battestini que sempre ens acosta a la realitat social dels països als que viatge: el seu somriure explicant-nos mil i una anècdotes i la seva mirada sempre amable. Tot un luxe a casa nostra.