7.10.09

El Consell Comarcal adjudica a Factor Energia electricitat pública del Maresme per valor de 5 milions d'euros

Els ajuntaments estalviaran un 13,5% en la seva factura eléctrica.

El Consell Comarcal del Maresme ha completat avui el procés de licitació de les pòlisses de subministrament elèctric que actualment tenen contractades els 30 ajuntaments del Maresme i el propi Consell Comarcal. Factor Energia ha estat l'empresa a qui s'han adjudicat avui les 970 pòlisses de més de 10 kW de potència contractada que quedaven per licitar. Aquesta comercialitzadora és la mateixa adjudicatària de les pòlisses que es van subhastar al mes de juliol.

El Consell Comarcal va obrir el procés de compra agregada d'energia el passat 21 de juliol amb l'objectiu d'aprofitar la liberalització del mercat per intentar reduïr la factura elèctrica que paguen les administracions locals del Maresme. Aquest procés s'ha completat avui amb l'adjudicació a Factor Energia de totes les pòlisses a subhasta per un import total de 5.020.959,53 euros anuals. La despesa prevista era de 5.807.000 euros, el que representa un estalvi del 13,54%.
Amb aquesta subhasta, el Maresme es converteix en el primer territori de l'Estat espanyol en agregar la demanda de més d'un municipi per contractar l'energia elèctrica a la recerca d'economies d'escala.

El Consell Comarcal del Maresme ha desestimat treure a subhasta els lots corresponents a pòlisses d'una potència contractada igual o inferior a 10 kW. El motiu és que el govern ha fixat per a elles una Tarifa d'Últim Recurs (TUR) tan baixa, que no deixa marge perquè les comercialitzadores la puguin millorar, per tant, el més rendible per als municipis és romandre a la TUR.