21.6.07

Per Sant Joan, foc patriòtic a Cabrils

La Flama del Canigó "encendrà" la Revetlla de Sant Joan

La celebració de la Revetlla de Sant Joan va associada a la Flama del Canigó, símbol de la unitat dels Països Catalans (per conèixer el simbolisme de la Flama, cliqueu aquí). En aquest sentit, Cabrils ha organitzat, un any més, la recollida de la Flama provinent del Canigó (a la foto) per portar-la a la Festa del nostre poble. Segons les previsions de l'organització, la recollida de la es farà cap a les 20.30h a la carretera de Vilassar a Argentona, entre la primera rotonda i la Gasolinera, lateral muntanya - juntament amb la gent de Vilassar de Mar. La novetat d'enguany és que es recupera la tradició de portar la Flama corrent des de Vilassar de Mar, tal com feien, ja en els anys noranta, els nois i noies de les Colles Sardanistes Cel Rogent i Coloraines. Tots els interessats que vulgueu acompanyar la Flama, corrent, amb bicicleta o amb un altre vehicle, en el seu trajecte des de Vilassar podeu enviar un mail a tuetscabrils@gmail.com.

A les 21h està previst que la Flama i la comitiva arribin a l'escola L'Olivera i enfilin, juntament amb els Grallers de Cabrils i tots els vilatans, xics i grans, que la vulguin acompanyar, l'avinguda Santa Elena fins a La Fàbrica. Allí s'afegiran més persones que acompanyaran la Flama fins a l'Ajuntament (21.15h) on serà rebuda per les autoritats. Tot seguit, tothom es desplaçarà fins a la Plaça de l'Església, lloc on es realitzarà la lectura del Missatge dels Focs, aquest any a càrrec de la Presidenta de la Comissió de Festes, Cristina Altafulla.

Acte seguit, es pujarà la Flama al campanar i s'encendrà la gran torxa, que cremarà tota la nit. Paral·lelament, es llegirà "L'Himne dels Focs de Sant Joan", escrit pel poeta Joan Maragall i que aquest any compleix cent anys de la seva publicació.Finalment, a les 22h al pàrquing de Can Botella s'encendrà el Foc de Sant Joan de Cabrils amb coca i moscatell per a tothom. L'endemà, dia de Sant Joan, a les 19h, a la Plaça de la Bodega, Ballada de Sardanes amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona per cloure la festa.