29.8.08

Creen un registre d'Empreses Acreditades de Catalunya

S'ha obert el període perquè totes les empreses que vulguin operar en el sector de la construcció, ja sigui com a contractistes o com a subcontractistes, s'inscriguin al Registre d'empreses acreditades de Catalunya (REA).

A partir del 26 d'agost de 2008 serà obligatori per a totes les empreses que treballin en una obra figurar al REA. La previsió del Departament de Treball és que a Catalunya s'hi registrin unes 80.000 empreses.

Els autònoms que no tinguin treballadors per compte aliè i els promotors que no siguin contractistes no s'hi han de registrar.

El Registre i en general la Llei reguladora de la subcontractació, volen garantir que totes les empreses que treballen al sector de la construcció disposin de mitjans humans i materials per fer la seva feina, amb la intenció d'eradicar del mercat aquelles que contracten personal però no són veritables empreses. També busca assegurar que totes les empreses que intervenen en una obra han format els seus treballadors en matèria de prevenció de riscos laborals i tenen una organització preventiva.

La inscripció al Registre d'Empreses Acreditades té una validesa de tres anys, passats els quals s'ha de renovar.
Més informació: Seguretat i salut laboral
http://www.gencat.cat/treball/