L’acte ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans i ha aplegat a diversos ponents més a una taula rodona de debat entre els quals podíem trobar opinions favorables i contràries als organismes modificats genèticament. Hi ha participat Robert Jaimejuan, de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC); Miquel Vallmitjana de la plataforma Som lo que sembrem; el periodista ambiental José Luís Gallego; Cinta Barrachina, de l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC) i Mònica Ros, Assocació Catalana de Fabricants de Pinso (ASFAC).


El paper dels mitjans
El periodista José Luis Gallego ha ressaltat la importància dels mitjans de comunicació a l’hora d’explicar què són els transgènics, què impliquen, quins efectes tenen sobre la salut i el medi i per garantir que la pluralitat de discursos socials que es donen estiguin reflectits. Ha realitzat una autocrítica dins del periodisme i ha demandat rigor i coneixement acurat de la matèria per poder fer-li arribar a la societat aquest coneixement de manera entenedora. Ha afegit que calen forums de debat perquè les posicions més favorables i les més oposades (tant en el pla científic com en el polític) trobin punts de coincidència.
Però l'augment del conreu dels transgènics no només és a Catalunya, ja que, segons l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio), el conreu de transgènics ha augmentat un 12% en l'àmbit mundial entre el 2006 i el 2007. Aquesta afirmació la va fer el membre d'Asebio Jaime Costa divendres passat en el marc de les jornades organitzades per la Fundació del Món Rural.Per la seva banda, Cinta Barrachina, de l'OCUC, va afirmar que la seva organització, tot i que està oberta a tot tipus d'informació, mostra un rebuig cap als organismes modificats genèticament, no tant per motius d'efectes en la salut i el medi ambient, com pels efectes socioeconòmics que consideren que tenen.