13.11.08

Moderació i prudència marcaran el consum d'aquest Nadal

Segons el tradicional estudi que cada any realitza la firma de serveis professionals Deloitte
sobre els hàbits de consum dels europeus en l'època de Nadal, els espanyols reduiran aquest any la despesa en aquestes festes .

Cada llar espanyol tindra una reducció de la despesa del 4,3% respecte a l'any passat. Mentrestant, a Europa la despesa mitjà serà de 597 euros, fet que suposa una reducció de 3,7% en termes comparatius. Les diferències entre països europeus es redueixen un any més degut al fort creixement dels països emergents i al creixement més limitat de les economies madures d'Europa Occidentals.


Nadal. Una llum en meitat de la tempesta
L'augment del preu dels aliments i la incertesa per la qual travessen les economies de tot el món estan portant als consumidors a adoptar un nou model de consum. La situació econòmica provocarà que aquest any les compres de Nadal es facin de manera més controlada i ajustada a un pressupost previ. La majoria dels espanyols i dels europeus consultats considera que la situació econòmica no millorarà en 2009 i que la capacitat de compra serà menor que l'any passat. Els nens seguiran sent els reis del Nadal . Els espanyols regalaran menys però no sacrificaran els regals per als nens.