18.9.06

Cartes dels lectors (4)

Som uns pares que hem rebut aquesta carta de l’escola i la transcrivim literalment per tots als pares del CEIP L´Olivera:

NOTA INFORMATIVA

"Benvolgudes famílies:
Us comuniquem que, malgrat les noticies optimistes que han anat difonent els mitjans de comunicació, a l’escola, el dia 1 de setembre faltaven 8 mestres. Aquestes vacants s’han anat cobrint molt de mica en mica, i a hores d’ara encara falta una persona que s’ha de fer càrrec de la tutoria de 5é A i de l’àrea de socials de tot el nivell.
Des de l’escola estem cobrint aquesta vacant utilitzant hores de reforços, de desdoblaments, de grups flexibles i d’atenció individualitzada, amb tot el desgavell que això suposa.
Des del Departament d’Educació ens diuen que no som l’única escola que esta en aquesta situació i que tinguem paciència.
Quan vam apostar per una millora de la qualitat de l’ensenyament assumint la sisena hora, pensàvem que això podia passar. Malauradament els pronòstics s’estan complint. No podem ser gaire optimistes quan creiem que durant tot el curs, en un col·lectiu de gairebé 50 persones, es pot anar repetint aquesta situació cada vegada que s’hagi de cobrir una baixa.
Ja que va ser un acord de la comunitat educativa el fet d’aplicar la sisena hora, ara també us demanem que, com a col·lectiu de pares i mares sigueu conscients de la problemàtica i que tots junts puguem treballar per tal d’intentar millorar la situació.
Moltes gràcies."
El Claustre de mestres.


Desprès de llegir la carta de l’escola estem una mica preocupats. Primer, perquè no sabíem que a l’escola L’Olivera s’acull a la sisena hora i creiem que es un tema suficientment important ( doncs afecta als horaris, reforç d’assignatures…) com per a explicar-ho als pares. Segons tenim entès, si una escola s’acull a la sisena hora pot demanar mes mestres de reforç. Si no es així, sisplau, ens ho comenteu . Ara be, si l’escola té més mestres, deduïm que ara en tenim mes que l’any passat. No sabem si hi han els suficients per dur a terme els objectius a assolir.

Esperem en breu informació de l’escola per poder-vos ajudar a demanar més mestres al Departament d’Educació, perquè tots junts fem i som escola.
MB JT