30.9.06

T10's, mensuals i trimestrals

Els tres quilòmetres que separen Cabrils de l'estació de tren a Vilassar de Marrepresenten per uns quants ciutadans del nostre poble un temps d'espera d'entre 20 i60 minuts diàris. Ens podem continuar permetent el luxe de perdre tot aquest tempssense que ningú hi posi remei?

Prendre opció pel transport públic ara mateix només té una única recompensa: la salutació d'aquells que compartim trajecte diari. Un cop saludats sabem que el diacomençarà bé si tots arribem a l'hora a la feina, a la universitat, a l'escola o almercat. Ara, si falla l'autobus o el tren el dia comença molt però que moltmalament!

Existeix alguna estratègia comuna entre els pobles del Maresme per tirar endavantun recolzament clar i ferm respecte a la potenciació del transport públic? Potl'ajuntament de Cabrils o el consell comarcal del Maresme fer realment algun tipusde pressió per afavorir els propietaris de bonotrens, T10s, mensuals itrimestrals?

I ja que ens trobem inmersos a la setmana de la mobilitat i en la presentació delspressupostos de l'estat per l'any vinent només vull destacar una petita diferènciaentre els usuaris de Rodalies a Barcelona i els de Madrid: per què la zona 3 deBarcelona, la de Vilassar-Cabrils, és un 38% més cara que la zona 3 de Madrid?S'hauria de començar a pensar a prendre mesures si no volem continuar pagant 281euros de més a l'any!

Maurici Ferran, Periodista i veí de Cabrils