20.4.08

La biblioteca premia els “superlectors” de Cabrils

L'objectiu és el foment de la lectura entre els nens de 0 a 14 anys

Per setè any consecutiu, Cabrils ha premiat els “superlectors” que, durant uns mesos, s’han apropat a les instal·lacions de la biblioteca a llegir. Segons la directora, Muntsa Abad, aquesta campanya vol fomentar el gust per la lectura entre els nens de 0 a 14 anys amb la finalitat que adquireixen l'hàbit de llegir. El lliurament de premis va culminar amb un espectacle infantil titulat “Un arbre de contes”.
En relació amb això, el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha endegat el Pla de Foment de la Lectura, que vol impulsar la lectura com a via fonamental d’accés al coneixement per part de la ciutadania i millorar l’hàbit i la competència lectora en qualsevol suport, promovent especialment la lectura en llengua catalana.

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, considera que les noves tecnologies de la informació “no són substitutives de la lectura sinó complementàries, no es poden implantar adequadament sense una bona competència lectora”. Segons el conseller, “la gent jove ha d’entendre que en la lectura i en una bona capacitat lectora hi ha en joc la seva llibertat”.