17.4.08

La Generalitat distingeix amb la Creu de Sant Jordi al cabrilenc Antoni Lloret

Per la seva trajectòria internacional en l’àmbit de la recerca nuclear

El Govern de Catalunya ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 24 personalitats i 9 entitats en agraïment per la seva tasca en la defensa de la identitat i personalitat de Catalunya, o, més generalment, en el pla cívic i cultural. Un dels condecorats és el físic i veí de Cabrils, Antoni Lloret, que rep el guardó per la seva trajectòria internacional en l'àmbit de la recerca, especialment sobre la física nuclear de les altes energies, la física del sòlid i fisicoquímica de plasmes freds i les aplicacions de conversió energètica de l'energia solar fotovoltaica. D’entre les seves obres desataca la gran placa fotovoltaica del Fòrum de les Cultures de Barcelona o la façana solar de la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.

Foto: Lloret en una tertúlia literària organitzada per la biblioteca

Lloret ha participat activament de la vida cultural del poble realitzant conferències sobre energies renovables, presentant llibres o assistint a les tertúlies literàries de la biblioteca. Des de la redacció del “Tuets” volem felicitar enèrgicament a l’Antoni Lloret per aquest gran reconeixement.

Foto: Lloret en una conferència sobre urbanisme sostenible organitzada per ERC-Consens

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 (si bé les primeres distincions no es van donar fins l'any següent) amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.