12.4.09

Itinerari literari sobre Salvador Espriu


18 Abril de 2009
Lloc: Arenys de Mar
Preu: Cal inscripció
Qui organitza: Biblioteca Pública


Per bé que nat a Santa Coloma de Farners (la Selva) i resident a Barcelona, Salvador Espriu és inseparable de la vila d'Arenys de Mar (Maresme), d'on eren les famílies paterna i materna. L'escriptor hi passà llargues temporades i la mitificà sota el nom de Sinera, palíndrom d'Arenys, amb substitució de la y per la i.

La ruta Salvador Espriu d'aquesta població costanera parteix del carrer del Bisbe Català, núm. 27, casa d'estiueig infantívol i juvenil del poeta, i fineix al cementiri, obert a mar, amb vistes esplèndides i notables panteons modernistes, que és on reposa la despulla d'aquest poeta que definí la seva obra com una meditació sobre la mort.



Itinerari literari :


1.- BISBE CATALÀ, núm 27
Casa d'estiueig de Salvador Espriu durant la seva infantesa i joventut.

2.- TORRE D'EN LLOBET
Pel carrer d'Avall s'entra a una de les zones primitives d'Arenys de Mar on es troba la Torre d'en Llobet, construïda el 1560, una de les tretze fortificacions que defensaven la població contra els pirates.

3 - CAMÍ DE LA PIETAT Pel carrer d'Avall s'entra al carrer Andreu Guri on es troba el convent de les escolàpies i s'enllaça amb l'avinguda de xiprers que porta al cementiri (camí de la Pietat) des d'on hi ha una magnífica panoràmica.

4.- CEMENTIRI
Camí de la Pietat, s/n
Inaugurat el 1868, prop de l'ermita de la Pietat. Estructurat en tres grans replans. Els dos primers estan envoltats de ninxols i travessats pel passeig dels xiprers. En el tercer, es on es troben panteons de famílies acomodades, d'industrials, de navegants i d'americanos, hi podem admirar diverses obres artístiques. Espriu és enterrat al nínxol núm. 381. Declarat Bé d'Interès Cultural de caràcter nacional.