11.2.10

Protecció Civil de Catalunya ha activat la fase d'alerta per fred, neu i vent

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) anuncia l'arribada d'una massa d'aire fred procedent de Centre Europa farà que les temperatures baixin notablement entre dijous dia 11 i dissabte dia 13. Els valors mínims que es podran assolir dijous de matinada estaran per sota dels -10 ºC al Pirineu, entre -3 i -8 al Prepirineu, entre 0 i -5 ºC a l'interior i entre -1 i 4 ºC al litoral.

A més, el vent de component nord bufarà molt fort en general, especialment a les zones elevades i als dos extrems del país, on es podran superar ratxes màximes de més de 90 km/h que alteraran l'estat de la mar al nord de la Costa Brava.
Aquesta ventada, que en molts sectors no deixarà que les temperatures siguin encara més baixes, sí que donarà lloc a una acusada sensació de fredor a les cotes més altes del Pirineu causada per la combinació del vent i el fred.

En aquest sentit, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per les fortes ratxes de vent, fred i neu que poden afectar alguns punts de Catalunya.