27.3.09

Aquest cap de setmana es celebren les segones jornades de la Catosfera

Els propers dies 27,28 i 29 d’aquest mes de març tindrem la Segona Edició de les Jornades de la Catosfera a Granollers. Per què tot tan precipitat? Respon a un experiment social sense precedents.

El més important és que estava clar que, després de l’èxit sense precedents d’assistència i crítica de la primera edició, no podíem aparcar el projecte. Què hi ha de nou en aquesta edició? El plantejament amb el que van néixer les jornades, la discussió al voltant de la blogosfera catalana i la web 2.0 a Catalunya, segueix sent la base sobre la qual es convoca a tothom qui vulgui aportar alguna cosa al debat obert que plantejarem. Però com ja va passar en l’anterior edició, volem fer ressò del que passa en altres escenaris i veure s’hi fa per allí. Per tant, hem decidit sortir més enllà de les nostres fronteres. D’aquesta manera, presentarem una web trilingüe (Català, Espanyol i Anglès) i un programa on es parlarà en espanyol i en català, sense descartar l’anglès.

És la primera vegada que s'organitza un esdeveniment amb un caràcter tant global i ambiciós en l'àmbit català al voltant del fenomen del bloc. Tot plegat començarà aquesta tarda a les sis, quan serà el moment de la inauguració institucional i més tard les primeres conferències i taules rodones.

Qui vindrà? El programa està a punt de tancar-se i us donarem els detalls aquesta setmana. Fins avui mateix, els ponents desconeixien que ho eren. És part de l’experiment. Ja podem avançar que l’obertura serà a càrrec del blogger Enrique Dans, mitjançant una conferencia magistral, amb la que esperem començar el debat que mantindrem fins diumenge.
Altres noms que ens podrem trobar a la llista seran els de Saül Gordillo, Susana Alosete, Toni Mascaró , Antoni Gutiérrez Rubi, Ícaro Moyano, Javier Capitán, Alana Moceri, Gina Tost, Didac Lee, Carlos Blanco, Marc Cortés, Trina Milán i una convocatòria excepcional per a totes les xarxes territorials catalanes.

La de l’Enrique Dans serà la única conferència “convencional”, donat que a la resta dintervencions es buscarà centrar-se en un debat a càrrec d’uns ponents que obriran la conversa i que, en un nou fòrum circular i ambientat com un plató de televisió, permetrà la participació general. Així doncs, més intervenció, més debat, major pluralitat de veus… En definitiva, una trobada molt més rica que ja anirem explicant en els propers dies. Es discutiran temes com ara els videoblogs, els open politics, les xarxes socials, el moviment emprenedor i altres qüestions que anirem compartint amb vosaltres.

Programa
Inscripció