13.3.09

Neix l'Acord per al Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Maresme


El Pacte Local per a l´Ocupació de Mataró (coordinat per l´IMPEM) i el Pacte Territorial per l´Ocupació del Maresme (coordinat pel CCM) s'han fusionat creant l'Acord per al Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Maresme, un ens que neix per treballar de forma conjunta i consensuada en polítiques de desenvolupament econòmic i assolir objectius coherents amb la nova realitat del territori.

La unió i implicació del Maresme per millorar la qualitat de l'ocupació i augmentar la competitivitat de l'economia s'ha escenificat avui a Calella on dimarts al vespre es van donar cita els 30 ajuntaments, el CCM, els sindicats CCOO i UGT, i les patronals FAGEM I PIMEC per fer l'acte oficial d'adhesions a l'Acord per al Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Maresme. També va assistir-hi el President Delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, Teo Romero, qui va parlar sobre les agències de desenvolupament local que han de suposar una evolució del model de Pactes Territorials cap a una visió més integradora del desenvolupament en el territori.

Treballar de forma conjunta:

L´objectiu de fusionar les dues estructures, que elaboren plans d´actuació i programen les polítiques actives d´ocupació del Maresme, és treballar de forma conjunta i consensuada per detectar les necessitats, coordinar i planificar les corresponents polítiques per tal d´aconseguir més eficàcia i optimització de recursos, amb l´objectiu de millorar la qualitat de l´ocupació i augmentar la competitivitat de l´economia en l´àmbit territorial. A més, el document també recull els següents objectius específics:

-Facilitar l´emergència de projectes innovadors i d´impacte territorial, generadors de coneixements i d´ocupació.

-Ordenar racionalment les polítiques de desenvolupament econòmic del territori d´influència (comarca del Maresme).

-Aprofitar i augmentar les sinergies existents per fomentar l´ocupació i l´esperit empresarial, donar suport a la innovació i qualificació del capital humà.

-Oferir coordinació i assistència tècnica als programes i iniciatives per al desenvolupament local, a partir d´una programació i gestió concertada en el territori.

L´acord contempla les següents línies estratègiques del Pacte Local de Mataró i del Pacte Territorial del Maresme definides a la programació 2008-2011 del projecte REPTe (Reflexió Estratègica dels Pactes Territorials):

més informació >