4.3.09

El Govern perfila l’estudi de viabilitat de la piscina

S’estima que les obres pujarien 2M€


L’equip de Govern és conscient de la importància de rehabilitar les piscines municipals de Cabrils. D’acord amb això, el Govern manté periòdicament reunions per tal de consensuar els objectius i les prioritats de la planificació esportiva i també per establir com es gestionarà la construcció i l’administració dels equipaments esportius. També cal arribar a un acord per escollir quines activitats cal donar-hi suport o fomentar des de l’àmbit públic.

La informació de base que es necessita és la relativa al territori; quina és la seva estructura territorial i la situació dels diferents serveis i infraestructures esportives. La demografia i l’estudi de la població esdevé essencial; especial importància té la consideració de la projecció de la població dins un espai temporal de 10/15 anys. El coneixement dels hàbits fisicoesportius és imprescindible per conèixer la demanda de la població en matèria esportiva.

Tota aquesta informació permet l’obtenció d’una diagnosi utilitzant la tècnica D.A.F.O. que ha de permetre obtenir respostes a qüestions com: “per què i per a qui l’equipament esportiu?” També s’ha de determinar “on?” es convenient fixar l’àmbit territorial, l’emplaçament i l’orientació. I, evidentment, ha de donar una resposta al “quant?”: la inversió i l’explotació s’han de programar adequadament i s’ha de tenir un projecte de gestió integral (funcionament, activitats, manteniment i estudi economicofinancer).

El disseny compatible amb totes aquestes qüestions ha de tenir ben present la seva polifuncionalitat, adequat per a la polivalència d’usos esportius, la seva versatilitat, que sigui sostenible i, al mateix temps, tingui l’eficiència energètica i la característica de durabilitat.