8.3.09

El nou CAP de Vilassar de Dalt, a Can Bruguera, estarà acabat el 2011


El punt: L'empresa Mestura Arquitectes serà l'encarregada de dissenyar el projecte del nou CAP de Vilassar de Dalt, que es construirà al solar contigu a la casa de Can Bruguera, a la confluència de la riera Targa i el carrer Ignasi Iglesias.

L'adjudicació s'ha fet aquesta setmana i ha suposat el punt final a un procés de selecció que van iniciar fins a 35 equips d'arquitectes. De tots aquests es van triar sis currículums, que van presentar les seves propostes. «La que s'ha triat és la més idònia per al bon funcionament tant des del punt de vista dels serveis com del respecte per l'entorn», explica la regidora de Sanitat de Vilassar de Dalt, Anna Marín, que recorda que la casa de Can Bruguera està protegida.

A sota del CAP s'hi construirà un aparcament subterrani amb 150 places que servirà tant per a veïns com per a usuaris del centre mèdic. «Es pot estudiar un possible preu simbòlic per als usuaris del CAP», deia ahir Marín. El cost total de l'obra és de quatre milions d'euros. La construcció de l'aparcament (quasi tres milions) serà a càrrec de l'Ajuntament mentre que el centre de salut el farà de l'Institut Català de la Salut.

Un cop s'acabin les obres –el govern preveu que serà cap al 2011– es podran traslladar les consultes de l'actual ambulatori vilassarenc, que és al centre de la vila i ha quedat obsolet. «Encara queda per veure si podrem ampliar el nombre d'especialistes, però esperem que amb un nou equipament sigui més fàcil», admetia ahir Marín. L'actual centre mèdic dóna servei a Vilassar de Dalt i també a la població veïna de Cabrils.