23.3.09

Normalitzen la facturació de l'electricitat en casos de canvi tarifari

Les empreses d'electricitat hauran de calcular de nou les factures emeses durant el canvi de tarifes 2008-2009 .

La Direcció General d'Energia i Mines ha dictat una resolució per normalitzar el procediment de facturació de l'electricitat en casos de canvi tarifari i quan es fa una estimació del consum. Les empreses distribuïdores d'electricitat hauran de facturar de nou als seus clients de Catalunya els consums realitzats l'any 2008, que s'hagin regularitzat amb lectura real l'any 2009 i que disposin com a mínim d'una lectura real el 2008. Veure article tuets Cabrils 12/02/09: Possibles irregularitats en el rebut de la llum.

La nova facturació es farà entre dues lectures reals, i es calcularà tot dividint el consum pel nombre de dies del període i aplicant a cada dia la tarifa escaient. La diferència entre ambdues factures se sumarà a la correcció dels impostos corresponents i es repercutirà en la primera factura ordinària que es faci a partir del proper 1 d'abril.

La resolució, a més, s'aplicarà sempre que coexisteixin dues tarifes diferents entre dues lectures reals de comptadors i mentre existeixin períodes de facturació en base a lectures estimades.
Lectures estimades La resolució també defineix els criteris que s'hauran de seguir per facturar a partir d'estimacions de lectura. Així, els recàrrecs per excés de consum i les bonificacions només es podran aplicar en períodes entre lectures reals, i no en els de lectura estimada.