13.3.07

Neix el registre de “parelles de fet” amb un any de retard

ERC, l’impulsor de la creació del Registre Municipals d’Unions Civils, denuncia la manca de compromís del govern amb les mocions aprovades.

Els ciutadans de Cabrils que ho desitgin ja es poden inscriure al Registre Municipal d’Unions Civils. Aquest registre ha estat impulsat per ERC que va presentar una moció en un Ple municipal fa més d’un any. Finalment, després d’un any d’insistir per activa i per passiva aquest registre ha vist la llum. Francesc Ponsa, regidor d’ERC, lamenta “la poca operància i agilitat de l’equip de govern per endegar aquest servei”. Segons el regidor republicà, hi ha més iniciatives d’ERC “aprovades i aturades” com el nou web municipal o la moció de foment de la participació ciutadana, entre d’altres. En aquest sentit, Ponsa assenyala que és “paradoxal que el govern entri ara en una carrera d’inauguracions de cara a la galeria quan ha abandonat la tasca de govern diària i els acompliments dels acords plenaris”.

En un altre ordre de coses, ERC manifesta que CiU ha estat “l’únic component del tripartit local que no ens ha fet arribar la informació de les actuacions pendents de les regidories fins a finals de mandat”. Els regidors del PSC i GEC han fet arribar els seus documents, mentre que CiU “no ha facilitat cap document; cosa que ens fa pensar que, o bé no tenen cap previsió d’actuació fins a finals de mandat,o bé no volen practicar la transparència i l’accés a l’informació que s’indica per llei”, conclou Ponsa.