30.3.07

Pérez explica els motius de la seva renúncia: "No vull a Poblet de dos a la meva llista"

Els motius de la renúncia de Manel Pérez, actual alcalde de Cabrils, tenen a veure amb la imposició d'Antoni Poblet com a número dos a la seva llista. A l'edició d'aquest matí del diari El Punt , Pérez confirma la notícia que ja va avançar fa uns dies el "Tuets":

"L'alcalde de Cabrils renuncia per sorpresa a ser candidat de CiU"

La federació de CiU a Cabrils continua sense llimar les diferències. Després que en les eleccions municipals del 2003 les dues formacions es presentessin per separat, ara, a dos mesos dels comicis, l'actual alcalde, Manel Pérez, renuncia a presentar-se. Pérez assegura que se li vol imposar que Antoni Poblet –que fa quatre anys es va presentar com el candidat del DiU (Democràcia i Unió)– vagi de número dos. «Vull començar amb il·lusió i si no disposo del meu equip, millor que no comenci», explica Pérez. L'alcalde considera que no pot acceptar que Poblet vagi de número dos. «És una contradicció perquè mai m'ha donat suport com a alcalde, ni quan em vaig presentar de candidat», assegura Pérez. L'alcalde aventura una «trencadissa» entre la militància «perquè en l'última reunió no hi havia ni una quarta part dels militants», assenyala Pérez. Aquestes declaracions han agafat per sorpresa CiU. La federació convergent explica que els motius que va donar el candidat eren de caràcter «personal». Antoni Poblet assegura que la llista encara no està feta i no entén el canvi de parer de Pérez. «A més, en els estatuts que es van signar entre CDC i UDC es garantia que el cap de llista triaria el número dos», assenyala Poblet. El regidor democratacristià acusa Pérez de tenir pressions externes. «Quan va renunciar ja va dir que ho feia per pressions. Potser s'hauria d'explicar», afegeix Poblet. La nova candidata de CiU, Avelina Morales, és regidora a l'Ajuntament des del 2003. Porta les carteres de Benestar Social, Gent Gran, Consum i Turisme, i Solidaritat i Cooperació. Morales agafa el relleu de Pérez «sabent que és una gran responsabilitat».
Assessor sí, número dos a la llista no
D'altra banda, el que no queda clar és perquè Manel Pérez va col·locar a Poblet com el seu assessor personal a l'ajuntament i ara dimiteix com a cap de llista de CiU perquè volen imposar a Poblet de dos. Alguns militants de CiU no entenen "perquè Poblet és vàlid com a assessor però no com a segon de la llista; ja que ambdós càrrecs són de màxima confiança".