30.7.07

La Farmàcia al bosc: l'acàcia blanca

Aquesta és la segona entrega de la secció de medecina natural del "Tuets" a càrrec de la Dra. Gemma Gonzalez. Periòdicament a les pàgines d’aquest bloc podreu consultar les avantatges de tenir la farmàcia al bosc.


Fascicle núm. 2: l'acàcia

Nom català: Acàcia blanca
Nom castellà: Acacia blanca
Nom llatí: Robinia pseudacacia

Arbre d’origen nordamericà que s’ha adaptat bé a totes les zones templades. A Europa es va introduir al segle XVII com a arbre ornamental als jardins de la cort de França, però ara es pot trobar en estat silvestre.


Pertany a la familia de les lleguminoses. De les acàcies africanes s’extreu la goma aràbiga.Té un tronc gruixut, recobert d’una escorça molt esquerdada, branques amb espines, fulles imparipinnades i flors de color blanc, que pengen en botims olorosos. Pot arribar a 10-20 metres d’alçària.
Pendre una infusió de les flors i fulles desprès de les menjades millora les digestions pesades i l’acidesa d’estòmac. Els gargarismes amb una infusió de fulles i flors alivien les irritacions de gola.

Nota: Amb aquestes petites ressenyes pretenem ajudar a coneixer millor aquells arbres del nostre entorn que per tradició popular ens han ajudat a aliviar les nostres dolències. En cap cas pretenem estimular l’automedicació. Abans d’utilitzar qualsevol teràpia, cal consultar sempre al metge, veterinari o farmacéutic.

Dra. Gemma Gonzalez, Metge veterinari i veïna de Cabrils