14.7.07

Morales carrega en una entrevista contra l'anterior Govern del qual en formava part

Seguint amb la ronda d'entrevistes que realitza el diari El Punt als nous alcaldes de la comarca, en l'edició d'avui dissabte li ha tocat el torn a l'Avelina Morales, la nova alcaldessa de Cabrils. A continuació, us "pastem" l'entrevista íntegre que ha realitzat la periodista Adela Genís (bloc):

"A Cabrils en sis anys no s'hi ha fet res"

Peu de foto: Avelina Morales pactarà amb el VIC amb l'objectiu de posar fi a la crispació

-Cabrils és un dels únics pobles del Maresme on encara no s'ha arribat a cap acord per formar govern i només hi ha tres regidors. Això dificulta el dia a dia a l'Ajuntament?
-«La tasca diària no s'atura, encara que a vegades ens surten sorpreses, afers que estaven mal fets des d'abans. Tot i això, anem solucionant problemes sobre la marxa. El municipi no ha quedat aturat perquè no haguem pogut fer un govern amb una majoria i només siguem tres regidors. De moment, encara no he delegat tasques a cap regidor perquè estem esperant fer el pacte i hauria estat una pèrdua de temps haver repartit regidories per després tornar-ho a fer.»

-Els Veïns Independents de Cabrils (VIC) es postulen com els únics socis per formar govern. Com evolucionen les converses?
-«Les converses es van trencar però ara les hem tornat a reprendre. Molta gent del VIC i nosaltres mateixos ja veiem que estem obligats a entendre'ns.»

-L'oposició ha demanat diverses vegades a CiU que faci un pas per formar un govern.
-«És evident que entre els altres grups de l'oposició hi ha una bona sintonia i de fet ja van expressar la voluntat de fer un pacte de progrés entre ells. A mi ningú se m'ha dirigit per dir-me que fes un govern. El pacte de govern amb el VIC és imminent i suposo que el podrem materialitzar en un ple municipal que convocarem per al 19 d'aquest mes.»

-Cabrils és un poble fragmentat políticament. Set partits, tretze regidors i un govern en minoria. Quina serà la fórmula de l'alcaldessa per rebaixar la crispació que hi hagut a Cabrils en els últims anys?
-«La idea és aquesta. Hem de treballar tots plegats i l'oposició tindrà totes les portes obertes per consultar qualsevol informe, per entrar a qualsevol despatx. El què havia passat en aquest ajuntament anteriorment no es pot tornar a repetir, perquè precisament ha estat això el què ha creat aquest clima enrarit. No pot ser que les militàncies d'un partit i de l'altre estiguin tan crispades. I Cabrils també, per aquest motiu s'ha votat d'una manera tan fragmentada. Estic tenint converses amb pràcticament tota l'oposició.»

-Quins són els projectes més urgents?
-«La piscina, que aquest any no s'ha pogut ni obrir. Hem de projectar una piscina coberta. Un altre dels projectes són les urbanitzacions, s'han de recepcionar i millorar la neteja. Contractar més personal o externalitzar la neteja són algunes de les possibilitats. Ampliar el menjador de l'escola L'Olivera també és urgent perquè ha quedat petit. Ens hem de posar a treballar perquè a Cabrils en sis anys no s'hi ha fet pràcticament res.»

-El creixement urbanístic del municipi també està al centre de la polèmica.
-«No volem que el poble creixi més. Si hi ha permisos donats de fa temps es podrà construir, però a partir d'ara s'haurà de controlar més perquè em fa la sensació que aquí tothom ha fet una mica el què ha volgut. És més, si tinguéssim diners els podríem invertir per recuperar terrenys, com ara les zones verdes que hi ha al costat del castell. Però això és qüestió de diners i de prioritats. De moment, no ens plantegem revisar el pla urbanístic.»

-Ara fa gairebé un mes que és alcaldessa. Com ha canviat la seva vida?
-«M'estic a l'Ajuntament pràcticament tot el dia. Estic molt il·lusionada pel fet de ser la primera alcaldessa de Cabrils i vull que es noti la diferència en aquests quatre anys en comparació amb els altres.»