5.8.07

El desencant

Carta al director del nostre col·laborador Enric Santolaria i publicada a El Punt:

Els partits que estan al govern tenen el deure inexcusable de vetllar pels interessos dels ciutadans amb un criteri polític per resoldre els temes col·lectius, per això els hem votat. Els partits a l'oposició, d'acord amb la seva ideologia política, han d'ajudar perquè assumptes d'importància com és el subministrament d'energia bàsic en la societat actual, se solucionin com abans millor. Encara que el responsable directe sigui la companyia elèctrica, la responsabilitat és compartida, ja que les administracions han de tenir la capacitat de tenir un diagnòstic clar i precís de les infraestructures que tenim i les que hauríem de tenir.

En un altre ordre, es presenten mesures com la de limitar la velocitat a 80 quilòmetres per hora sense solucionar prèviament la xarxa del transport públic amb integració en el tren de proximitats i rodalies. El traçat del TAV i les diverses alternatives que s'han proposat també ha suscitat una controvèrsia entre diversos col·lectius, per les estacions de Sants, Sagrera, o la parada al centre de Barcelona.

Tot això està generant una polèmica que afecta els ciutadans i es manifesta amb casserolades, talls de trànsit, manifestacions, etc. El denominador comú és que el ciutadà se sent perjudicat i els partits polítics no tenen una resposta que ofereixi solucions. En conseqüència la societat civil, des de la impotència, exerceix el seu dret a la discrepància. Una societat que no és anònima, té noms i cognoms.

I com que tota crítica que es preï ha d'oferir alguna solució, els proposo: que facin una anàlisi al més rigorosa possible sense partidismes dels nostres punts febles; amb una perspectiva més àmplia. I deixin d'improvisar.
Enric Santolaria. Veí de Cabrils