2.9.09

Subscripcions gratuïtes a una publicació als 68.000 catalans que fan 18 anys durant el 2009

La mesura pretén incrementar l’hàbit lector entre els joves. La iniciativa, que s’aplica per segon any consecutiu, s’emmarca en el Pla de Foment de la Lectura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
El joves poden fer la sol·licitud de subscripció entre l’1 i el 30 de setembre per mitjà del web
www.gencat.cat
Els destinataris d’aquesta acció són les persones que compleixen 18 anys durant el 2009 i que tinguin residència a Catalunya. Els joves que compleixin aquests requisits i hi estiguin interessats hauran de triar una de les 70 publicacions que s’ofereixen i fer la sol·licitud de subscripció entre l’1 i el 30 de setembre per mitjà del web : http://www.gencat.cat/especial/18anys/cat/index.htm. També poden rebre informació sobre el procediment a través del telèfon d’informació de la Generalitat, el 012.
L’objectiu d’aquesta acció és promocionar l’hàbit de lectura de premsa en les noves generacions i permetre’ls eixamplar el seu coneixement de l’espai públic i la vida democràtica del país.

Les publicacions:
Els criteris de selecció de les publicacions han estat el nombre d’exemplars subministrats per subscripció individual, la temàtica del contingut redaccional, la valoració de la memòria explicativa presentada per l’empresa editora, el pla de fidelització de subscriptors i la campanya de promoció per a la difusió d’aquesta iniciativa.

Els 70 mitjans seleccionats han estat els següents: Diari Avui, Diari de Sant Cugat, SomGarrigues, El Periódico de Catalunya (edició català), El 3 de vuit, Diari de Terrassa, El 9 Nou (edició Osona/El Ripollès), El 9 Nou (edició Vallès Oriental), El Triangle, Revista de Banyoles, El Temps, Regió7, El País, La Vanguardia, Hora Nova (suport digital i suport paper), El Punt, El Periódico de Catalunya (versió castellà), Segre, Público, Món Empresarial, Catalonia Today, Setmanari de l'Alt Empordà, Diari de Girona, La Mañana, La Veu de l'Anoia, La Veu de la Segarra, Bonart, Europa de les Nacions, Serra d'Or, L'espurna, Altaïr, Illacrua, Foc Nou, El Ciervo, Dialogal, Els Marges, L'Avenç, A Prop! Comunicació, Relats, Ciutat Nova, Jaç, Eines, Castells, On Diseño, Descobrir Catalunya, Descobrir Cuina, Sapiens, Lonely Planet Magazine, El Món Medieval, DCIDOB, Revista CIDOB d'Afers Internacionals, Enderrock, Sons de la Mediterrània, Historia y Vida, Papers de Joventut, Revista Musical Catalana, Escola Catalana, Revista Educación Social, Caramella, Agrocultura, Eben Interiors, Club Moto, Mundo Deportivo, Diario Sport, Time Out Barcelona, Psychologies, Estris, Esforç i El 9 Esportiu.