8.10.09

FACUA aconsella modificar les claus d'accés d'Hotmail, Msn i Live

Consumidors en Acció aconsella als usuaris amb adreces de correu electrònic d'Hotmail, Msn i Live, de Microsoft, que modifiquin a la més gran brevetat les seves claus d'accés com a mesura de precaució davant la publicació de milers d'elles en una pàgina web.

L'associació aconsella realitzar també el canvi en totes les adreces de correu, xarxes socials, blocs i qualsevol web on s'utilitzin les mateixes claus que en les comptes d'adreça electrònica pertanyents a Microsoft. L'ús d'una mateixa clau d'accés per a diverses direccions o serveis a Internet és una pràctica molt habitual.
FACUA-espera la màxima transparència per part de Microsoft, que ha d'aclarir si les dades han estat publicats com a conseqüència d'un hackeo dels seus sistemes o d'atacs de pesca. Això és, l'enviament de correus i la creació de llocs web que simulen pertànyer a determinades empreses per reclamar dades privades dels usuaris.

Microsoft ha confirmat al canal de notícies en línia de la BBC que ha obert una investigació després que l'1 d'octubre un anònim publiqués les dades de més de 10.000 adreces de correu en pastebin.com, un web que utilitzen desenvolupadors per intercanviar codis.
El primer mitjà de comunicació que va donar a conèixer els fets va ser neowin.com, que va alertar a Microsoft al Regne Unit i ELS EUA.

Es tracta de 10.028 claus d'accés pertanyents a unes altres tantes adreces de correu-ja esborrades del citat web-, que comencen amb les lletres a i b, cosa que suggereix que podria haver llistes addicionals, i pertanyen en la seva majoria a usuaris europeus, segons Neowin.