26.1.10

Josep Maria Forn el Premi Gaudí d'Honor


L'Acadèmia del Cinema Català atorga a Josep Maria Forn el Premi Gaudí d'Honor.


El director, productor, guionista i actor Josep Maria Forn
web , rebrà el proper dilluns el Premi Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català en el marc de la gala dels Premis Gaudí. Josep Maria Forn, amb una filmografia de més de 250 pel·lícules, ha lloat el paper de l'acadèmia com un projecte amb prestigi creixent, que ha 'quallat' i s'ha implicat en la societat i que suposa una expressió del cinema i de la catalanitat. Lloc web de l'Acadèmia del Cinema Català .



En l'extensa filmografia de Josep M Forn podem trobar films tan interessants com "la Piel Quemda" on ens explica el bomm turístic i de la construcció amb el fet migratori. Tambe destaquem part de la biografia de Companys amb el suggerent: Procès a Catalunya.
Així com la seva última pelicula Coronel Macía.

FILMOGRAFIA

La piel quemada
1966 (B/N – Pan) 110 ’Un poblet de la Costa Brava. Un paleta comença la seva jornada de treball. Al mateix temps, en un petit poble d'Andalusia, la seva dona i els seus dos fills emprenen el viatge que els portarà a reunir-se amb ell. Després d'alguns mesos d'esforços en solitari, l’home ha aconseguit llogar un petit cobert per viure. Una petita aventura amb una turista belga li fa descobrir un món insospitat





Companys, procès a Catalunya
1979 125'


Companys, procés a Catalunya (Josep Maria Forn, 1979) ens explica la trajectòria del que fou president de la Generalitat una vegada inicià el seu exili fins a la detenció, el judici sumaríssim i l’afusellament franquista l’any 1940.
Crònica de l'últim any i mig de la vida del president de la Generalitat de Catalunya, que va ser entregat al govern franquista per la Gestapo, poc després d'exiliar-se a França. Malgrat que un grup de nacionalistes va fer un intent d'alliberar-lo, va ser afusellat quasi immediatament.

El Coronel Macià 2006
Elisabeth Joyce, una jove historiadora irlandesa, arriba a Barcelona el novembre de 1905 tot just per assistir a l’assalt de 200 militars armats amb destrals a la impremta del setmanari Cu-cut i a la redacció del diari La veu de Catalunya.

Elisabeth presencia espantada els fets i la tormenta política que desencaden enfrontant a l’exèrcit amb les forces catalanistes. Els militars de tot Espanya es solidaritzen amb els oficials assaltants, excepte un que planta cara de manera decidida i ferma als seus companys. És el tinent coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida. El seu nom és Francesc Macià i Llussà.
Veure el trailer de la pel·lícula

1 de febrer de 2010, emissió en directe de la gala dels II Premis Gaudí a TV3
Per segona vegada es presenten els Premis Gaudí de cinema convocats per l'Acadèmia de cinema català. Els premis s'entregaran en una gala el proper 1 de febrer de 2010 al Teatre Coliseum de Barcelona.
Pel·lícules més nominades a l'edició d'enguany
Trash, de Carles Torras, Xtrems, d'Abel Folk y Joan Riedweg i The Frost, de Ferran Audí són les. A més Xtrems i Trash competeixen amb VOS i Tres dies amb la família pel guardó a la millor pel·lícula en llengua catalana.
Lloc web de l'Acadèmia del Cinema Català